Keväällä kylvetty männyntaimikko

Mitenhän nämä pärjäävät ensi kesänä kun alkaa heinää ym. puskea

Miten tätä kannattaisi hoitaa tulevina vuosina? Tuskin sinne ensi kesänä vielä uskaltaa trimmerin kanssa mennä kun taimia on edelleen vaikea nähdä.

Itselläni ei ole aiempaa kokemusta kylvötaimikosta. Maapohja on VT.

Kommentit (4)

 1. metsä-masa

  Hyvin ja tasaisesti on siemenet itäneet, tasainen viiru sirkkataimia on kehittymässä. Kaksi vuotta pärjää VT:lä taimet ilman hoitoa, kolmantena kasvukautena voi alkaa olla pienialaisia haittaavia puskia, joita voi sitten seurailla.

  Kylvin 2018 keväällä vapun aikaan VT kuvion männyllä, kevät olikin pitkälle kesään kuiva, taimia oli syksyllä vain 30% ja nyt siellä on itäneitä sirkkataimia n. 70 % kylvöstä. Oletettavaa on, että ensikesänä siinä on luonnon taimien kanssa täysi jopa varataimetkin kasvamassa.

 2. Panu

  Kyllä tästäkin sai hakemalla hakea noita sirkkataimia mikä vähän huolestuttaa myös. Mutta eiköh’n äestettyyn maahan jotain taimia tule joka tapauksessa.

 3. metsä-masa

  Jos kylvön pystyy tekemään mahdollisimman aikaisin keväällä, silloin kevät kosteus auttaa itämisessä, viiveellä ne männyn siemenet näyttää aukeavan.

  Kun kolme kasvukautta kylvöstä on kulunut, eikä taimettumistulos miellytä, silloin kannattaa täydentää pienillä männyntaimilla vajaat kohdat, tämä on hyvä vaihtoehto jos viljelyssä käytetään jalostettuja siemeniä ja taimia !

 4. tamperelainen

  Näyttäisi sellaselta maapohjalta,ettei roustekaan kippaa juuria ylös

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat