Koivikon viimeinen harvennus

27-vuotias koivikko on nyt harvennettu loppukasvatusasentoon.

Kommentit (15)

 1. Upean näköistä!

 2. suorittava porras

  Hyvin on onnistunut ! Enemmän soisi näkevän tällaista .

 3. On niin hyväkuntoisen näköistä koivikkoa, että kasvu on hehtaaria kohti jo melkomoista. Koivu on siitä jännä puu, että vaikka se kasvaa nopeasti, sen laatu vain paranee – toisin on havupuulla.

 4. Gla

  ”Enemmän soisi näkevän tällaista”

  Kerrankin olen suorittavan kanssa täysin samaa mieltä.

 5. Minulla on kanssa samanikäistä koivikkoa hieman. Tänään oli RS- mies hommissa ja huomenna alkaa Husku määkäsemään. Tulee niin pirusti järeää koivua, että taidan tehdä halkopinolle paikkaa ja vuoden – kolmen päästä yrittää myydä kuivina halkoina eteenpäin. Alle 15 – senttiset syötän Bilkkeen kautta suoraan rakoliiteriin.

 6. Visakallo

  Nämä koivikot on nyt kolme kertaa motolla harvennettu, ja kymmenen vuoden päästä käki joutuu kukkumaan selällään kannonpäässä!

 7. Hieno koivikko! Onko tämä ollut hallussasi koko metsän elinkaaren ajan? Jos on, niin osaatko arvioida huomioiden 10 vuoden päässä oleva päätehakkuu, mikä on tuottoprosentti huomioiden hoitotoimenpiteet sekä hakkuutulot?

  Oletko alikasvustoa raivannut matkan varrella? Näyttää suhteellisen harvassa kasvavan alikasvustoa.

 8. Hyvin on onnistuttu! Koivuala tulee lisääntymään itselläkin lähivuosina. Saisi kasvaa puunjalostajienkin arvostus puulajia kohtaan. Ei noita polttopuuksikaan kehtaisi tulevaisuuteen kasvatella.

 9. Visakallo

  Kaverin kanssa nämä koivikot istuttelin peltoihin syksyllä -89, keväällä -90 ja syksyllä -90. Koivukuvioita on 11 kpl ja kuusikuvioita 4 kpl. Kovin paljoa ei ole tarvinut raivauksia tehdä. Reunoilta on tietysti poistettu lehtipuuta, ja tiheämpiä kohtia kuusialiskasvoksesta on harvennettu. Kun saan motolistat, lasken tuottoja. Hakkuupoistuman tukkiprosentti näytti nyt olevan 30% paikkeilla.

 10. tamperelainen

  Komeat on latvukset,tehty oikeita toimia.Itsellä samanikäisiä peltokoiikoita,olen tehnyt kaksi manuharvennusta.Kuitenkin omissa edelleen tiheyttä liikaa ja latvukset alkaneet supistua

 11. Panu

  Minkälainen oli ensimmäinen harvennus, tuliko energiapuuta vai kuitua ja tuliko vai menikö rahaa?

  Paljonko tiheys on nyt? Näyttää yllättävän tiheältä kolmen harvennuksen jälkeen, odottaisin olevan 200-225/ha.

 12. pihkatappi

  On osattu homma. Omat koivikot nuorempia ja vaikea uskoa että tuollaisia olisivat 30 vuotiaina. Kai tuossa on lämmin rinnepaikka multavalla maa-aineksella.

 13. Visakallo

  Metsästä otetut kuvat usein vääristävät tilannetta. Koivikko näyttää sakeammalta kuin on. Ensimmäisessä harvennuksessa, joka tehtiin 12 vuotta istutuksesta, tuli kuitua sekä energiapuuta. Silloin homma jäi vielä plussan puolelle, tuskin tänä päivänä. Tiheydet mitataan porukalla kesätapaamisessa. Maapohjat ovat kieltämättä hyviä, eli päijät-hämäläistä multamoreenia, jota voi sanoa maailman parhaaksi metsämaapohjaksi.

 14. Oho. Että oikein maailman parasta. Kuka muu niin sanoo?

 15. Visakallo

  Aika moni on sanonut sen jälkeen kun on nähnyt kasvutulokset. Multamoreeni on ilmavaa, se lämpiää keväällä nopeasti, mutta ei kuivu liikaa eikä tiivisty. Jos on kovia sateita, se ei ”hukuta” puiden juuria, vaan läpäisee veden.

Metsänhoito Metsänhoito