Kolmen kerroksen väkeä

Luonnon rikkaus ja monimuotoisuus toteutuu talousmetsissä. Puolukka ja muut kukat kukkivat, uusi taimikko aloittelee elämäänsä, varttuneempi taimikko tietää siitä jo jotakin. Taustalla ollaan tulossa elämän ehtoopuolelle. Miksi elämän kiertokulku voi olla joillekin ihmisille niin vastenmielistä? Jospa syy tähän ei olekaan siellä metsässä?

Kommentit (5)

  1. Nuo taustalla näkyvät kuuset haittaavat etualalla olevan koivun kasvua. Myrkyttäisin kuuset pois.

  2. Kukkiiko puolukka nuoressa, varttuneemmassa taimikossa vai tuolla isossa metsässä? Jos tuolla taustalla olevassa metsässä niin mukavasti on kuusi kasvanut kuivemmallakin maaperällä.

  3. Visakallo

    Tällä kertaa kuva kertoo totuuden, eli puolukka kukkii etualalla olevassa nuoressa taimikossa. Maa ei ole kuivaa, vaan paremminkin tuoretta, mutta ei kuitenkaan vedenvaivaamaa. Ilmeisesti multakerroksen alla oleva savikerros vaikuttaa vesitalouteen.

  4. Se tuo ”elämän”sietämätön keveys ei aina aukea kaikille kuten aloitteen tekijäkin sen kokee.Puolukka nyt vaan tykkää kasvaa jokusen vuotta sitten muokatussa maassa samoin kuin lakka.Joka tykkää kun on kone kulkenu tai ojia kaivettu.Mielenterveyden kannalta kannattas kuuunnella luontoa ja elää sen mukaan.

  5. Visakallo

    Kuvan taustalla näkyvän vanhan kuusikon takaa alkaa suojelualue, johon ei ole koskettu kymmeniin vuosiin. Siellä kulkeminen on hankalaa, eikä eläimetkään oikein viihdy, koska maanpinnalla ei ole juuri mitään syötävää. Liito-oravat, valkoselkätikat, jänikset, ketut, supit, ilvekset, kauriit ja hirvet tuntuvat viihtyvän paremmin hoidetuissa talousmetsissä ja piha-alueilla.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat