Kommentit (5)

  1. Siinähän se jo on oikein hyvässä käytössä.

  2. On komea ja kasvaa vielä. Nykyisellä paikallaan parhaassa käytössä. Omakohtaista kokemusta vähän isommasta pahkasta jo 60 vuoden takaa. Oli salaman lyömässä koivussa ja jo tuolloin pohdittiin pahkan ottamista hyötykäyttöön ennen lahoamista. Jäi onneksi ottamatta . Puu on edelleen pytyssä ja pahka on kasvanut näihin päiviin asti. Se on valtava! Kahden miehen kädet ei ylety ympäri. 30 vuotta sitten sen ympärille tehtiin aukko ja nyt pahkapuu on piilossa sankassa kuusikossa. Koivuun liittyy muitakin muistoja. Laskin sen oksistosta kerralla 42 teertä ruokailemassa.

  3. Iso koivun pahka lahoaa pikkuhiljaa keskeltä. Se on yleensä syntynyt jonkin vioituksen seurauksena. Jos haluaa ottaa käyttöön voi esim. tehdä siitä pöydän. Melkonen homma vain kuoria varsinkin noin röpelöinen pinta. Kerran tehtiin isosta koivun kylkipahkasta pari pöytää. Vähän suurempi kuin tuo läpimitaltaan. Kuori pois tuoreena soodapuhalluksella tjms:lla. halkaisuun on hyvä saha justeeri, jos pahka on iso. On kovaa puuta ja moottorisahalla sahauksessa pitäisi olla pitkä laippa ja terä hyvässä kunnossa.

  4. Minulla tuollainen jätettiin uuden metsätien varteen ”toteemiksi”. Moto veti yläpuolelta koivun poikki. Olen vienyt hautojen kesäkukat aina sen juurelle pehmeään ruoppamaahan. Kukkivat siinä loppukesän lenkkeilijöiden iloksi.

  5. Kuva isosta pahkasta löytyy 17.11.2015 lukijoiden kuvista nimellä ”Tanakka pahka”/Suorittava porras.

Luonto Luonto