Kommentit (8)

 1. Metsäkupsa

  Kuivatus on etenkin koivuille aioituilla alueilla hyvin tärkeä.Kuusetkin tuppavat liian märässä kohdassa taimena vain aikaansa viettää, yrittäessään hengissä pysyä.

 2. Kuten edellä kirjoitettiin, niin kosteus on suuri haitta. Monesti myöhemmin perkausvaiheessa huomaa kosteuden haitat taimien kasvussa. Tässä on mielestäni homma hoidettu asianmukaisesti. Tekijänä MHY, kuten saman aukon kääntömätästyskuvassakin.

 3. Ojitus/mätästys on kosteassa paikassa ihan OK, Tuollaiselta alueelta tahtoo vain valua vesistöihin liikaa ravinteita ja liejua, ellei ole kaivukatkoja.

  Rauduskoivun menestyminen tuossa lienee epävarmaa, koska sille pitäisi pohjavesi pudottaa erittäin alas.

 4. kyllähän se tarpeenmukaista kyytiä putoo jos rauduskoivu hörppää 500 ltr/vrk. ja lisänä mahdolliset hiekset päälle.

 5. Jeessi vetää mutkat suoraksi ja unohtaa, että koivulla on lehdet vain noin 6kk ajan. Rauduskoivu ei pidä seisovasta vedestä, sen nyt tietää kaikki jotka metsän kasvatusta ovat jonkin aikaa harrastaneet. Mänty on eri juttu. Mänty kestää pitkäänkin korkealla olevaa pohjavettä ja kykenee kasvattamaan juuristoaan kesällä kun pohjavesi on haihdunnan ja vähäisen sadannan takia alempana. Toki männylläkin hyvä kuivatustilanne on eduksi.

 6. Jeessi vetää mutkat suoraksi ja unohtaa, että koivulla on lehdet vain noin 6kk ajan. Rauduskoivu ei pidä seisovasta vedestä, sen nyt tietää kaikki jotka metsän kasvatusta ovat jonkin aikaa harrastaneet. Mänty on eri juttu. Mänty kestää pitkäänkin korkealla olevaa pohjavettä ja kykenee kasvattamaan juuristoaan kesällä kun pohjavesi on haihdunnan ja vähäisen sadannan takia alempana. Toki männylläkin hyvä kuivatustilanne on eduksi.

 7. Seisova ja runsas vesi haittaa rauduskoivun kasvua pahasti. Viljavilla turvekankailla rauduskoivukin usein kasvaa mainiosti havaintojeni mukaan. Välttämättä kuivatustilanteen ei tarvitse edes olla erikoisen hyvä; riittää kun loppukesästä ojissa veden pinta on noin 30 cm maanpintaa alempana tasamaalla ja korpijuoteissa happirikasta, liikkuvaa vettä voi olla enemmänkin. Veden saatavuus sille koivulle kuitenkin monesti on kasvua rajoittava tekijä.

 8. Näyttäisi navero liian pieneltä noin rehevään ja kosteaan maahan. Kasvaa umpeen jo 20 vuodessa, eikä enää kuivata.
  Ojitusmätästys olisi ollut parempi.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut