Kummat ensiharvennukset

Jatkuu. Kyllä se männikön myöhäinen harvennus kuusikon voittaa. Kasat saa niin paljon helpommin tehtyä. Energiaksi kun tekee niin saa lykätä kaikki samaan kasaan lahoineen päivineen. Mottia tulee silleen, että vaivanpalkan saa ja kuntoilua.
Tuo kuusikko etelärinnekuusikko taitaa odottaa päätehakkuuta. Yllättävästi allejääneitä herännyt eloon,kun vieressä ollut latvakatkoja.

Kommentit (4)

  1. Männikön kourakasat perättäin ajouralta suoraan sivulle katsoen. Taaimmainen nippu n. 6-7 m uran reunasta.

  2. Tällaisessa en voi mitään sille tunteelle että haaskataan hyvää puutavaraa polttoon. Jos EU johonkin haluaa Suomen metsien käsittelyssä puuttua niin ehkä kuitenkin ensimmäinen olisi ainespuun haaskaus polttoon, kielto ehdottomasti. Muu e-puu joka ei ole muulla tapaa jalostuskelpoista tietysti edelleen sopii minun puolesta e-puuksikin. Itsekkin myin molemmista paikallisista leimikoista lepät e-puuksi. Ehkä näissäkin sitten ne lahovikaiset ja latvukset kyllä.

  3. Noin aattelin ittekkin jokuvuos aikaa. (Oikeastaan vähän vieläkin).
    Mutta kyllä on vain ajatus muuttunut sahan kanssa pikkuhiljaa.Saa pienemmällä vaivalla isomman kertymän. Ajo on halvempaa yms.
    Tottapuhuen jos puhdasta yhdenpuulajin kuviota on niin kyllä se kuiduksi vielä menee. Nyt vaan on tälletalvelle kaikki melkolailla sekametsää.

  4. Minusta markan täytyy antaa olla konsultti. Jos puu on arvokkaampaa energiana eli polttaja maksaa puusta enemmän kuin sellunkeittäjä, niin totta kai se menee tuohon arvokkaampaan käyttöön. Ei tässä pidä markkinoiden toimintaa mitenkään sotkea.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat