Kommentit (5)

 1. Onpa hyvän näköistä ja hoidettua puustoa. Ilmeisesti alaosia on karsittu jonkin matkaa? Runkomuodon perusteella olisi kyllä voinut karsia korkeammalle, mutta yleensä pystykarsitaan vain päätehakkuuseen asti kasvatettavat puut.

 2. Erittäin hyvältä näyttää. Mistäpäin tämä on? Seuraavaksi harventamaan…

 3. metsä-masa

  Lehtikuusiolle ja isännälle peukkuja. Erikoisen terveenä ja laadukkaana on saanut kasvaa, kuvion jatkokehitystä on mukava seurata !

  Meillä on saman ikäinen lehtikuusikko, mutta siinä oli alkukehitys vähän vaikea. Ensimmäisen kerran hirvet löysi taimikon kun taimet oli lumirajan yli, seuravaksi kuvio perattiin, latvattomat ja kaksiharaiset poistettiin, yleisilme siinä vähän parani. Nyt olisi vuorossa ensiharvennus, mutta näyttää siltä markkina lehtikuuselle on vain energiapuuna.

  Harvennuksen jälkeen kuvion ilme kyllä paranee, mutta pituuseroja ja tyvimutkia jää, jonkun verran myöhempään harvennukseen. Hirvien käynti kuviolla näyttää vaikuttavan kiertoajan loppuun !

 4. Southern savo on sijainti. Harvennus alkaa olla ajankohtainen. Oikeissa olosuhteissa lehtikuusi tuntuu kasvaa todella komeasti. En tiedä taimien alkuperää mutta mhy kautta ovat tulleet. Karsittua runkoa on liikaakin koska harvennuksessa joutuu poistamaan eikä taida lehtikuusiparrulle markkinaa olla. No onhan tuo ilo silmälle ainakin. Kun pystykarsii niin niska kärsii.

 5. Hieno metsä. Tulee järeitä puita.
  Minulla on ollut muutamia lehtikúusen taimia istutettuna pienaukkoihin kuusentaimien sekaan. Lehtikuuset ovat kasvaneet paljon paremmin kuin kuuset ja sanoisin, että lehtikuuset sopivat parhaiten kasvamaan pienaukoissa. Tietenkin maapohjan pitää olla rehevämpää laatua.

Harrastukset Harrastukset