Kommentit (16)

 1. Ja reilusti.

 2. Metsäkupsa

  Samaa mieltä,pois joutaisivat piiskaamasta kuusen taimia.

 3. Riippuu aivan siitä mitä on ajatellut siinä kasvattaa.

 4. Eli siinä on noin 20v vanha kuusentaimikko Kainuusta. Edellinen omistaja on mielestäni jättänyt melkoisen paljon koivua taimikonhoidon yhteydessä noin viisi vuotta sitten. Itse ajattelin ensin lyödä suurimman osan koivuista vain maahan. Tuohon ikään kasvu ei kuitenkaan hirmuista ole ollut, tulisipahan lisää valoa ja ravinteita kuusien käyttöön kun kasvu nyt kuitenkin näyttää päässeen vauhtiin. Pakkasvaaraakaan ei enää pitäisi olla. Toisena vaihtoehtona on, että kaadan koivut sitten pois, kun ne ovat kuitupuun kokoa ja myyn hankintana. Sitten kun sille sattuisi saamaan jonkinmoiset kaupat. Koivuhan on hiestä, sitä ei kovin kauaa kannata kasvattaa.

 5. Verhopuut pois, niitä ei kasvatella puumassan takia.

 6. tamperelainen

  Menneenä kesänä samanlaisessa tilanteessa tein maahankaadon.Räknäilin,että vielä odotellessa kuuset vain kärsii ja minun tapauksessa olisi pitänyt tehdä hankintahakkuu.Siinäoli palanut aikaa ja bensaa,eikä kuitumotista kummoisia makseta

 7. On siitä tähän asti maksettu 30,00m3 tienvarressa.
  Mutta eihän se kaikille tietenkään rahaa ole.

 8. Jos kuvan koivut ovat hieksiä niin kyllä joutaa heti pois. Pääset pienillä vaurioita nyt. Muutaman voi kanalintujen iloksi jättää – etenkin jos on rauduksia.

 9. Nuohan ovat nytkin kuitukokoa jo mutta kasvattaisin silti muutaman vuoden ja vaikka klapitarpeiksi jos kuidun myynti jotenkin tökkii.

 10. Nuohan ovat nytkin kuitukokoa jo mutta kasvattaisin silti muutaman vuoden ja vaikka klapitarpeiksi jos kuidun myynti jotenkin tökkii.
  Lähetetty: 1 min sitten Lähettäjä: jees h-valta

  Ei päivääkään pystyssä.
  Noiden poistamisessa olisi mönkijä ja telikärry tehokas yhdistelmä. Mönkijälle ei paljoakaan uraa tarvitse avata.

 11. Visakallo

  Kuusissa näkyy olevan ihan hyvät kasvut, joten koivut pois. Kuusetkin kannattaa katsoa siinä samalla, ettei niitä vain jäisi mihinkään liikaa. Jos tilaa on, voisi ihan muutaman kaikkein hyvälaatuisimman koivun jättää johonkin hyvin helposti poistettavaan kohtaan.

 12. arto

  Siinä joku tehnyt sen RAHAMETSÄN, Kuusikko kärsii, Jos olisi minun koivut polttopuuksi (myyntiin) hyvä kasvuinen kuusikko.

 13. Mistä se arto sen rahametsän havainnoi. Seuraava sukupolvi tuskin sitä sinulle tai meille muillekkaan kertoo kuinka paljon siitä kuusikosta silloin saa. Jos kehityksen suuntaa osaa hiukankin ennakoida on aivan sama mikä on puulaji kunhan se on sellainen että kestää lämpenevän ilmastomme. Tuossa vaiheessa on helppo päätellä että on hyvää metsää mutta on se viidenkymmenen vuoden jälkeen aika arvoitus mitä tuossakin silloin on. Löisin enemmän vetoa lehtipuun puolesta. Se kun on tukkia vielä aika nopeaankin.

 14. Juuri teen hankintahakkuuta tuossa vieressä. Siinä 35v vanhassa metsässä on myös paljon koivua ja kieltämättä se on aiheuttanut myös vahinkoa. Varsinkin ylijäreät, jotka ovat piiskanneet lähipuut rikki. Koivu menee siinä klapeiksi, muut tienlaitaan. Mutta hyvä kuulla teidän näkemyksiä ja kokemuksia tällaisen paikan käsittelystä.

 15. Korpituvan Taneli

  Tuosta tietenkin koivut pois tai ainakin 95% niistä.
  Sitä olen monasti ihmetellyt kun aina puhutaan siitä klapipuuksi panemisesta, kun on ihan myyntikelpoista pinotavaraa?
  Minulla on ihan tarpeeksi asti sellaista tavaraa klpeiksi, joka ei kelpaa myyntiin. Jotku kesämökkiläinenkin on silti vielä latvuksia keräillyt.
  Jos metsää nyt on muutamia kymmeniä hehtaaria, eikä ihan hiekkakangasta, niin kyllä raivaus- ja hakkuutähde puut taatusti riittävät kotitarpeisiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 16. Aukkopaikkoihin jättäisin koivujakin, jos ne on suunnilleen kuusen mittaisia. Kuuset kasvaa jo samaa vauhtia tuossa
  vaiheessa ja koivusekoitus vain parantaa metsän kokonaiskasvua.

Metsänhoito Metsänhoito