Löytyykö koppeloita?

Metsäautotiet ovat monikäyttöisiä. Tässä metsokukot ovat näyttäneet uljauttaan vetämällä siipiään. Kaiketi pyrstö levällään.
Tuollaista vanhaa metsääö meillä riittää vaikka kuinka suurelle metsomääräller.

Kommentit (6)

  1. Niin eihän tuo ole edes vanha metsälö. Hyvässä arvokasvussa oleva nuori metsä. Metsolle oikein hyvä asuma-alue jos vielä lähellä löytyy hyviä suojaisia päivälepopaikkoja. Uskon että monella alueella ei ole niinkään ongelma metsoille sopivien elinympäristöjen puuttuminen vaan enemmänkin kyseessä on poikasvaiheen ilmasto ja pienpedot jotka estävät kannan rusastumisen.

    Tiedän että AC on erimieltä, mutta häntähän vain surettaa myyrät, jonka varjolla hän puolustelee ylisuuria pienpetomääriä.

    -60 – 70 luvuilla hakatut suuret päätehakkuu aukot alkavat olemaan siinä iässä että ne alkavat olemaan hyviä kanalintumetsiä. Puusto on varttunut sopivaan ikään ja jos olosuhteet ovat hyvät niin kanalintukannoille voi olla odotettavissa hyviä aikoja. Nythän päätehakkuut ovat jo niin pieniä, reilun hehtaarin keskiarvoissa, että niillä tuskin on vaikutusta lintukantoihin.

  2. Männyt näyttävät nuorilta, mutta syntyneet 1911 olleen metsäpalon tuhkaan. 50 ensimmäisen vuoden aikana kasvu ollut hidasta, koska kaukaa asutuksesta ei tehty mitään.
    Samaa mieltä Mm:n kanssa, että ilmasto-olot, pienpedot ja lisäksi kanahaukka vaikuttaneet metsokantoihin kaikkein eniten. Meidän porukka ampuu metsokukon ehkä kerran 2 vuodessa. Salametsästäjistä ei sitten tiedä. Tuonkin tien päissä on kameravalvonnasta kertovat kyltit, joten heitäkään tuskin liikkuu.

  3. Meidän seudulla aktiivisella petojen metsästyksellä ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta lintukantoihin. Kesän säät on se asia, joka vaikuttaa eniten. Silloin kun on myyriä paljon, niin pedot syövät niitä ja jättävät linnut rauhaan. Hyvät lintuvuodet ovat aina hyviä myyrävuosia. Viimeksi hyvä maalintuvuosi oli 2006. Sen jälkeen on ollut heikkoa.

  4. Mikäli oltaisiin Oulun tai Lapin läänissä, niin tuo tie olisi soitimella olevalle metsokukolle surman paikka. Maakotka näkee tieaukolla olevan metson kaukaa. Kotkan reviiri on laaja ja kyllä se alueeltaan tiellä soidintavat metsot napsii pois kuleksimasta. Itsen olen monta kertaa nähnyt kotkan metsojahtia.

  5. Taitaa metson soidinaika olla kotkille yhtä juhlaa. Äskettäin tuli norjalainen luonto-ohjelma, missä videolle tallentui. kun kotka nitisti ensiksi toisen ottelevasta metsoparista. Toinen oli niin kiihkossa, että hyökkäsi kotkan kimppuun ja tuli seki tapetuksi.

    Syksylläkin metsot soivat. Kerran hirvimetsällä yhytin lokakuun lopulla soivan metson, jonka olisi voinut kolauttaa kepillä hengiltä.

  6. Meillä päin monet ampuvat syyssoitimelta metsoja. Soi aina puussa aamulla aikaisin. Sitä itsekin harrastan.

Luonto Luonto

Kuvat