Kommentit (13)

 1. Eiköpä tuohon tule. Isompiin aukkoihin jos vielä laikkuja käyt tekemässä ja mä-siemeniä ripottelet,niin melkein 100-varmasti.

 2. Seuraavaksi tuohon tulevat hirvet. Ne ovat jostain syystä mieltyneet pensastuneiden mäntyjen latvoihin.

 3. Siinä niitä jo on

 4. Kannattaa korjata kaikki vialliset taimet jos suikin kehtaa. Helpoin ja nopein tapa on oikoa latvat. Jos latva on poikki, niin sivuoksa tilalle tukikepin kanssa merkkinauhalla sitoen.

 5. Tulee metsä tekemättä tässä vaiheessa mitään. Kun nesteet lähtevät taimissa virtaamaan ja kasvu alkaa, vääntyneet taimet oikenevat itsestään. Niihin taimiin, joista latva on katkennut voi osaan syntyä sivuoksista useitakin latva-aihioita. Joku niistä pääsee lopulta kuitenkin voitolle, voi tulla myös jonkin verran monihaaraisia puita. Tulevissa harvennuksissa huonoimmat puut otetaan pois. Kun ollaan tukkivaiheessa, tuosta lumituhosta ei ole enää muistoakaan jäljellä.

 6. Lumisilla tienvarsi taimikoissa olen tärmännyt saman tapaiseen ongelmaa, siinä tosin oli tienvarresta n. 25 m kaistatalta taimet taipuneet ja katkenneet. Syykin siihen selvisi hieman myöhemmin tietä oli pidetty talvi auki lingolla, lingottu lumi kasvatti lumikuormaa entisestää tienreuna kaistaleella !

 7. ”””vääntyneet taimet oikenevat itsestään. ””””

  Voivat oieta osittain, mutta tulee mutka. Kuvan taimien 90 asteen mutka ei oikene suoraksi ilman että oikaisee. On kokemusta.

 8. Sanoisin että luontaisesti tulee vielä täydentymään lisää eli kyllä tuohon metsä tulee. Raivatessa ja viimeistään ensiharvennuksessa aikanaan saa sitten mutkaisimmat ja huonoimmat siivottua pois.

 9. Kannattaa käydä oikomassa ja tarvittaessa olen itse myös tukipöngittänyt taimia. Kuvan taimista kyllä jonkin sortin metsää syntyy, laatuvikoja väistämättä kyllä tulee.

 10. Männyn taimikon olisi oltava saman ikäistä ja pituista. Kylvöllä paikkaus tuossa iässä tekee taimikosta epätasaisen. Ensi harvennuksessa on sitten pienempiä puita paljon, joka laskee saantoa.

 11. Tuollaisella kanervatyypillä – jos maa on suht hienojakoista, täydennys pottiputkella ilman muokkausta onnistuu hyvin ja uudet taimet nousevat nopeasti noiden käkkäröiden ylikin.
  Tuossa on varmasti lumilinkous aiheuttanut taimien lakoamisen.

 12. Näyttäisi olevan sp-alue ja silloin tuon kokoiset luont. mä-taimet ei ole liian pitkiä edes kylvön onnistumisen kannalta aukkopaikoissa, jos on hyvä kylvösiemen. Jos lähtee hyvin alkuun ,niin ne jalostetut ehtii ottaa kiinni luot. männyt ennen ensiharvennusta.

 13. Pelästyi kun havaitsin tämän, rajoittui linkousalueeseen. Muokattu traktorilla ja istutettu näkyy jättöpuita. Oli sekametsää kuuset poistettu laajemmasta alueelta, reunametsä olisi siementänyt aukon ilman istuttamatta. Vähänkin muokattuun maahan ei voi estää metsän tuloa.

Metsänhoito Metsänhoito