Luontaista uudistumista

1995 tehtiin tähän aukko. Pian sen jälkeen tuli tieto, että Valtio haluaa tämän osaksi suurempaa Natura-aluetta. (ei siis meillä mikään aavistushakkuu). Vaihdettiin maita ja tämä alue jäi ”Herran haktuun”. Tällainen on tilanne 23 vuotta hakkuun jälkeen. (tästä on ollut kuvia aiemminkin)

Kommentit (5)

  1. Niin! Ja mitä sitten?

  2. Oikea-aikaisilla toimenpiteillä ja viljelyketjun 2000 euron panostuksella tuosta saisi kuvion myymällä jo rahansa pois. Eli mikä se Timpan pointti tässä on. Puustoisia 23 vuotiaita kuvioita voi ostaa 2000 eur/ha, 100 mottia * 15 + maapohja 300.

  3. Minuakin oikeastaan kiinnostaa, että mitä sitten. Tuollahan on välikoon kuusta syntyneenä, ja keskellä on kivikasa, jollaisissa nyt yleensäkään ei luontaisesti kasva täystiheä puusto. Seuraavaksi olisi aika ottaa isot koivut pois, jos ei olisi suojeltuksessa. Minkä verran aukolla on läpimittaa, ehdittiinkö maanpintaa muokata ja mitä tällä ennen kaikkea halutaan sanoa?

  4. Kuviolle ei tehty hakkuun jälkeen mitään. Siis alue vaihdettiin Valtion kanssa. On nykyään osa Valtion n. 40 ha:n vanhojen metsien suojelualuetta. Tämä kuvio on n. 3 ha.
    Kukin voi tietysti tehdä johtopäätöksensä asiasta. Kyllä meillä 20-vuotiaat kasvatuskuusikot ovat vähän toisen näköisiä. Kivisyyskään ei haittaa. Aina jostain löytyy maata.

  5. Toisin sanoen: jos eläisimme edes 200 vuotta töitä tehden, tuokin tyyli metsätaloustoiminnassa voisi keretä tuottaa jotain….

Metsänhoito Metsänhoito