Kommentit (14)

 1. Jos haluaa helpolla ja siististi hävittää, niin leikataan poikki jostain 5 – 10 sentin korkedelta ja vaikka pipetillä pisara Glyfosaattiseosta kantoon. aine saa olla noin 10 – 15 % vahvaa, ei siis raakana. Liian raaka seos tappaa heti sen tyngän yläpään, eikä tehoaine kerkiä imeytymään juuristoon. Noin ovat käyttäjät kertoneet, kun ovat esim lehvästöruiskutusta tehneet ja aine on ollut liian halpaa.

 2. Olen katkonut nuo raivaussahan heinikko terällä ennen kuin alkavat siemenet kypsyä. Nyt on lisäriesana punkit kun menee raivaamaan…

 3. Vai ruohoteräkö se nyt on 🙂

 4. Metsäkupsa

  Mistä johtunee,että valkoisia lupiinia vähän ja sinisiä taasen kaikista runsaamin,nyt jo alkavat kukinnot lakastua siemenkodiksi.

 5. ”Värin yhtenäistyminen johtuu perinnöllisistä seikoista: sinisen värin geenit ovat esimerkiksi valkoisen tai vaaleanpunaisen kukan aiheuttaviin nähden vallitsevia eli dominoivia.” Meillä tuossa kohden vain valkoisia niin säilyvät.

 6. Ei ihme että Jätkällä hiukan ”työvaraa”. Tuntuu tuo myrkkyintoilu olevan sitä luokkaa ettei pahemmalla väliä. Pitäisi jo vähitellen saada lainsäädäntö tuollaisiin tuhoajiinkin toppaamaan kaiken tappamista. Nimittäin silloin kun tapetaan se lupiini tapetaan kaikki kasvillisuus sen ympäriltäkin. Mitä järkeä siinä on?

 7. Jeessin tapainen koheltaja tappaa tietenkin kaiken ympäriltään, koska äly ei riitä siihen, että kun Lupiineja täsmähoitaa RoundUp Bio – kasvinsuojeluaineella, niin vain ja ainoastaan ne lupiinit kuolevat, jotka ovat samassa juuristossa tuota ”lääkettä” saaneen kanssa. Jeesille pitää antaa aamukahvin asemasta kupillinen kasvinsuojeluainetta. Säännöllisesti nautittuna se varmaan vähentäisi häneltä myös homokammoa.

 8. Visakallo

  Eipä ole vielä kukaan osannut kertoa, miksi jättiputki ei olekaan hävitettävien vieraskasvien listalla, kuten lupiini on. Jokainen ymmärtää, mihin tällaiset epäjohdonmukaiset säädökset lopulta johtavat. Mistä ne ovat peräisin, ja mikä niiden pohjinmainen tarkoitus on?

 9. Niin, jätinpä naaprista levinneet jättikoiranputket kasvuun kun ei niin kovin helppo marjapuskien juurista edes poistaa. Kun laki sallii eikä minua häirii.

 10. Visakallo

  Tänään alkoi jo tulla virallisempaakin viestiä siitä, ettei lupiini olekaan torjuttavissa. Vain sen leviämistä voidaan hillitä. Taas puhkesi yksi kupla. Kovin etäälle todellisuudesta on Suomen hallintopiireissä näköjään etäännytty.

 11. Aivan sama kuin nk. paskalaissakin. Kaikki kunnat joissa on enemmän mökkiasutusta ovat jo aikaa ilmoittaneet ettei mitään valvonnan mahdollisuutta. Ainoastaan naapurien ”käräyttämät” räikeimmät voidaan käydä katsastamassa. Sanktiotkin ovat melko epämääräisiä laukeamiskynnykseltään. Mikä on laillista ja mikä laitonta. Kyllä tämä rapauttaa kansan oikeustajua. Osa on sentään kymppitonninkin laite/työinvestoinnit lainkuuliaisina tehnyt. Sitten naapuri saakin porskuttaa paskahuusikulttuurillaan aivan mitenkuten päin sattuu. Vaikka kusta valuu yli äyräiden naapurien ”iloksi”. Ja haisee. Niin lainsäädäntömmekin.

 12. Jeessillä on hieno taktiikka: Niitetyt Lupiinit viedään metsään antamaan kasvuvoimaa puustolle.
  Olisi miekkonen varmasti haltioissaan, kun lähitienoolta kaikki Lupiinien kanssa painivat kärräisivät hävitettäväksi tuomitut jätteet Jeessin metsään – mahdollismman levälleen. Ja joka vuosi, ihan ilmaiseksi!

 13. Sopii mainiosti. Sinne mahtuu kyllä ja jos jotakuta ahdistaa pysyköön sitten pois.

 14. Lupiini ei kyllä kovin kauas siemeniään itse kylvä ja puutarhas yleensä kukkapenkin ympärillä nurmikkoa joka leikataan maanteidenkään pientareilta harvemmin lähtenyt vaeltamaan toisten mailla paitti joillekin joutomiesten hukka maa plänteille pajukko maisemaa kaunistamaan

Harrastukset Harrastukset

Kuvat