Kommentit (3)

  1. Tuon voisi laikkukäsitellä Glyfosaatilla suppilon kanssa vaikka heti.

  2. Istutettu kuusentaimi.

    Tuon näköistä heinää tulee joskus vastaan männikköön tehdyssä hakkuuaukossa vaikkei siitä ollut mainittavaa havaintoa ennen hakkuuta.

    Ei hyvältä näytä. Jos seudulla liikkuu tukkimiehentäitä, niin niistäkin on oma riskinsä vielä tänä kesänä

  3. Kyseinen heinä on turhankin tuttu näky. Heinä leviää tehokkaasti laikun pohjat ja äestys jäljet. Tälläkin kuviolla on viimekesän jäljiltä reilusti männyt pieniä taimen, mutta heinän valtaamilta alueilta ne suurimmaksi osaksi kuolevat. Tukehtuvat heinän sekaan.
    Istutustaimilla saadaan etumatka heinää (kuvan istutustaimi n.35-40cm korkea) vastaan ja selvitään kesällä tehtävällä heinäyksellä. Vaihtoehto tieysti lutrata glyfon kanssa.

    Kuusi ei kyseisellä pohjalla oikein menesty. On kyllä pahimpia kohtia täydennysistutettu kuuselle. Mänty kasvaa hyvin ja n.20 vuotiaana pääse istutusmännikön luonnon taimilla täydennettynä laatuharventamaan.

    Joku laskee että mäntyä ei kannata istuttaa mutta jos se kasvaa hyvin, niin miksi sitä ei sitten kasvattaisi. Toinen vaihtoehto olisi että pohjalla kasvaisi siellä täällä yksittäinen ”laadukas” mänty ja heinää. Kyllähän puut lopulta alueen valtaavat mutta siinä ajassa istutetuista tehdään jo ensiharvennusta.

    Asian tekisi helpoksi kun tietäisi mihin heinä leviää. Nytkään se ei koko kuviota valtaa. Mutta kun ei ennustajan lahjoja ole niin helpoimmalla pääsee kun istuttaa koko alueen.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut

Kuvat