Kommentit (9)

 1. Video julkaistaan lehden ilmestymispäivänä (pe 18.2) Metsälehden nettisivuilla. Video löytyy artikkelin yhteydestä.
  # Metsälehden toimitus

 2. Postiko hidastelee, kun vasta tänään tuo lehti tuli.

 3. https://youtu.be/_nMQSJA5QWQ

  Youtubessa tuli sattumalta vastaan jo eilen

 4. Joo,melkeinpä vuoden myöhässä tuli.

 5. Näytti olevan todellakin vain risuja varten. Ei jatkoon!

 6. Risupedossa on pistänyt protovaiheesta asti silmään se, miten hitaasti koura kaappaa puuta sisäänsä. Siinä näkisin suurimman kehittämisen tarpeen.

 7. Kuitenkin markkinoiden tehokkain eli pärjää tällä hetkellä ammattilaisen raivauksen tahdille toisin kuin aiemmat.

 8. Esittelyssä menestymisen edellytyksenä pidettiin kuljettajan ammattitaitoa . Löytyisi vaan niitä vaatimuksia vastaavia kuskeja. Tähän mennessä ei ole löytynyt. Tarina on siinä mielessä tuttu ,että koneenvamistaja pesee kätensä epäonnnistumisista ja siirtää vastuun kuljettajan tai yrittäjän harteille , kun menetelmä tai laite ei täytä odotuksia. Videolla on potentiaalinen ehdokas huonosti tuottavien vehkeiden pitkälle listalle.

 9. Toimii rästikohteilla!!Niillä on tehty metsähoitovirhe aikoinaan joten riittääköhän aktiivisuus edes tilaamaan tätä ketjua risukohteille.
  Eli toiminta kohde hieman rajattu ja tuskin pystyy nollaamaan rästien kustannuksia. Ongelmina: Korjattavan puun pienuus,pieni lämpöarvo, maastovauriot nuoressa metsässä ja työllisyyden kausiluoteisuuus, korjuu olosuhteita hieman parantamalla(metsää oikein kasvattamalla)niin löytyy karsivia koneita pilvin pimein ja puutavarakin alkaa kelpaamaan selluteolisuuteen. Se Raivaus Raivaus Raivaus turha kai enempää toistaa…

Tekniikka Tekniikka

Kuvat