Kommentit (18)

 1. Kaataja

  Kiuas lopullisessa paikassaan?

  Vähän lähellä on palavaa materiaalia…tuleeko hormi suoraan katosta läpi?

 2. Ei ole kiuas, vaan Koto 50 L vedenlämmitin. Oli vaan nurkassa töiden aikana.

  Yhden seinän panelointi ammattimiestä apunä käyttäen kestää n. 2 H.

 3. Nättiä panelia. Tuolla vanhahtavalla profiililla on nimikin; osaako metsänvartija kertoa sen?

 4. 6 m3

  Pilaanko kisin ilon? Ei taida tuolla panelilla olla mitään tekemistä ”siskon pontin” kanssa? Normi kuusipanelia. 🙁
  Vieläköhän jollain höylärillä on tallessa vanhoja teräasetelmia?

 5. Se on teräsnurkka, Kisi.

 6. ”siskon pontti tai ”teräsnurkka” ei kuulosta tutulta. Joku kivempi nimi sillä on. Tuo vedenlämmittimen päällä lepäävä lauta ainakin näyttää sellaiselta antiikkisen tapaiselta jutulta, jossa yksi paneeli on uritettu kahdella uralla näyttämään siltä kuin olisi kyseessä kolme hyvin kapeaa ja siroa lautaa. Kyllä sen tyylistä panelia vielä höylätäänkin jossain, viime kesänä näin muistaakseni sellaista eräässä suurehkossa entisöintiremontissa. Tuliterät terät oli kait tehty ihan sitä varten; ei niitä vanhoja teräasetelmia liene juurikaan enää käytössä. Mainitun e-remontinkin paneli oli tarkalla silmällä katsottuna jokusen millin leveämpää verrattuna siihen sieppeään vanhaan, jonka nimi ei nyt suostu tulemaan mieleen.

 7. Helmipontti ja sormipaneeli, onhan näitä ja kaikkia saa kun kysyy ammattimieheltä. Padan päällä lepäävä paneeli näyttää olen pohjapuoli ylöspäin. Urat vähentävät vääntyilyä.

 8. Parahin Pete, kiitos kaunis! Helmiponttihan se. Mutta tosiaan metsänvartijan paneelit ovat sitten sitä teräsnurkkaa. Ihmenimi, mutta olkoon. Siistiä jälkeä metsäsaunassa.

 9. MV;llä on ammattimies apuna. Se näkyy jäljessä.

 10. 6 m3

  Jos Peteltä löytyy tietoa mistä löytyy tuota 50- ja 60- luvuilla yleisesti käytettyä panelimallia, niin tieto otetaan kiitollisuudella vastaan,,,
  Useammalta vanhalta höyläriltä, (ja tuoreemmaltakin) tuota on tullut kysyttyä, mutta vastaus on ollut: ”Ei siitä enää saa, terät on loppuun kuluneet ja uusia ei enää tehdä,,,”

 11. Jep, näissä paneeleissa on vikoja, kaikki ei loksahda paikoilleen.

 12. Tuollä näkyy olevan sivuilla valikoimassa ainakin siskonpaneelia ja ”rattatatta”-paneelia (aka sormipaneeli).

  http://www.erikoishoylays.fi/paneelit.html .

 13. Yksi ratkaisu olisi tuppeen sahattu ”paneeli”.

 14. 6 m3

  Tuppeen sahattua ”Vanhas panelia” odottaa taapelissa, ei höylättynä, mutta hienosahattuna.
  Erikoishöyläys näkyy tekevän likipitäen samaa siskonpaneelia kuin 50-lukulainen on. Pintaa ei tosin ole höylätty kourulle.
  Näkyvät kuitenkin valmistavan terät joko mallikappaleen tai piirrustusten perusteella. Joten vanhoja mallejakin saa. Firma on vain pahasti syrjässä täältäpäin katsoen.

 15. Nättiä kuusipanelia, mutta sitä vaan en ymmärrä, miksi metsäsaunaan pystypanelointi, on meinaan melkoisen epäkäytännöllinen.

 16. Luonnotar hoi, millä tavalla pystypanelointi on epäkäytännöllinen metsäsaunassa?

 17. Jos on sauna paljon kylmiltään (ja muutenkin), tuppaa nuo panelit tummumaan lattianrajasta ja jos se silmää haittaa, täytyy laittaa koko panelointi uusiksi. Vaakapaneloinnissa selviää paljon vähemmällä fiksaamisella:)

 18. Luonnotar, homeko vai mikä aiheuttaisi väriefektin lattianrajaan?

Harrastukset Harrastukset