Kommentit (9)

  1. Panu

    Itä-Suomessa boorin puute on yleistä ja ainakin ensimmäinen kuva viittaa siihen. Jos haluat varmuuden niin ota neulasnäyte tänä talvena. Jos boorin puutosta on niin voi laittaa vaikka 4kg/ha ja ilman neulasnäytett 2-3kg/ha. Yleensä boorilannoitus parantaa kuusikon kasvia vaikka merkkejä puutoksesta ei olisikaan.

  2. Paleltuneita kerkkiä ilmeisesti. Latvoista päätellen boorinpuutos ei ole akuutti.

  3. Veikkaisin myös paleltumista. Elinvoimaisia näyttäisivät olevan muutoin. Tilanne helpottuu kun pituutta tulee lisää.

  4. Boorin puutos altistaa paleltumiselle.

  5. Boorin puutos näkyisi kyllä useammassa taimessa eikä vain yhdessä tai kahdessa. Voisi olla myös hirvi syönyt latvakasvun ja taimi hakee nyt uutta latvaa.

  6. Itä-Suomessa oli tänä keväänä hallaa juuri tuossa kasvun vaiheessa. Ei vielä välttämättä boorilannoitus tarvetta, mutta seurantaan.

  7. Hallan viottamia ja ruskettuneita oksan kärkiä näkyykin olevan lähempänä maanpintaa. Etelärannikollahan mitattiin viime touko-kesäkuun vaihteessa -9 astetta pakkasta. Tuo jo vioittaa myös männyn vuosikasvaimia.

  8. Kiitos vastauksista. Keskellä taimikkoa noin 0.5 ha ala ja kaikissa kuusissa samanlaisia oireita. Selvästi rajautuva alue. Alueelle ominaista on lievä boorin puute, runsas lumi ja hirvet. Ilmeisesti nyt hallakin vielä. 🙂

  9. Boorin puutoksesta ei tuossa mielestäni ole mitään merkkejä, mutta hallasta on. Missä pitäjässä taimikko sijaitsee? Boorin puutos voi toki ilmetä myöhemmin, tyypillisesti silloin kun latvusto alkaa sulkeutua ja kasvu on kovimmillaan.

    Samaa mieltä monen kanssa olen siitä, että lieväkin boorin puutos kannattaa kyllä korjata.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat