Kommentit (14)

 1. Jos kuuset vielä ehjiä niin metsurityönä koivut pois. Muussa tapauksessa harvaan asentoon oottamaan päätehakkuuta.

 2. Raivaa alle kuitupuunmittainen lehtipuu pois. Sitten reipas koivikon ensiharvennus, kuusia säästäen. Hakkuun jälkeen voi vielä raivailla särkyneet kuuset (aina niitä vähän rikkoontuu) nurin. Jäljelle jää nätti kaksijaksoinen metsä. Seuraavalla kerralla samalla tavalla.

 3. hyvinhän noissa koivuissa on vielä oksaa . riukuutuneimmat pois ja myös kuusia voi kasvattaa alla ja hyvä tulee

 4. Hieno metsä tosiaan. Koivusta harvennusta ja antaa kasvaa vaan. Hyvä kaksijakoisuus kuten aiemmin jo pääteltiin. Noita minultakin löytyy. Aivan parasta ja siistiä tehdä koivusta vaikka hankintana itse pienellä kalustolla.

 5. Vieläkö joku kehtaa väittää ,että koivua ei pysty kasvattamaan? Hyvin kasvaa ja laajoilla alueilla .
  Aika tuttu tilanne vuosien varrelta. Työnimikkeenä ensiharvennus siinä vaihessa ,kun kone on palstan reunassa. Ylispuuhommista on monesti kuitenkin oikeasti kyse. Tällöin raapaistaan kaikki istutuskuusia haittaavat koivut(etäisyys kuuseen alle 3 metriä) pinoon ja jäädään odottamaan ja jännittämään ,kehittyykö kuusikosta mitään.

 6. Taitavat olla enimmäkseen hieskoivuja, ja latvanvaihtoa on ollut runsaasti, kun mutkia on lähes joka rungossa. Eipä noista kovin hyvää tukkisaantoa tahdo tulla ajankaan kanssa ainakaan nykyisillä koivutukin mitoilla. Ajallaan hoidettu ja harvennettu samanikäinen rauduskoivikko olisi jo loppukasvatusvaiheessa.

 7. Leikataan peurakanta samalle tasolle kuin noiden koivujen ollessa taimivaiheessa eli 1/4 nykyisestä. Sitten minä lopetan aiheesta puhumisen.

 8. Niinpä, saisi Metsä-Groupikkin mainita tästä elukkaongelmastakin eikä vain itkeä kun Venäjän tuonti takkuaa. Kotimaasta muka ei koivutukkia saa riittävästi vieläkään. Noh, jotkut varmasti saa kuten esim. Koskitukki varmaan kyllä. Syynsä voi kukin miettiäkkin. Kovin kitsasta on niistä maksaminenkin, hyvistäkin vaneriaihioista.

 9. Parisataa parasta koivua voisi jättää kasvamaan ha , muutoin lehtipuut kumoon. Kommenttini heijastelee uskon hiipumista koivun kasvatukseen, jos vain hiestä, niin kaikki pois päältä heti.

 10. Minulla kasvaa monessakin paikassa hies tukkimitoissa mutta koskaan niistä ei juurikaan ole muuta keskustelua oston kanssa kuin että joku hinta sille tarjotaan. Eli armosta jotain.

 11. Ei kannata kasvavaa tuhota. Normaalisti koivikon harvennus rankasti alla olevia kuusia suosien, kuten suorittava porras kommentoi. Sitten katsotaan ja tehdään tarvittavat liikut ennen kuin koivut lahoaa pystyyn mikäli hiestä. Havupuun määrä lisääntyy vuosi vuodelta, jos tehdään riittävän reilut harvennukset oikeaan aikaan.

 12. No enpä vielä kolmeenkymmeneen vuoteen murehtisi tuollaisen hieskoivikon pystyyn lahoamisesta. Vesitaloudessa vika jos koivikko herkästi lahoaa.

 13. Jos tuota koivikkoa ei harvenneta melko voimakkaasti, siinä jo alkanut pystyynkuoleminen voimistuu vuosi vuodelta.
  Jos koivu kuolee pystyyn, se lahoaa hyvin voimakkaasti.

 14. Hyviä koivuja 10m välein kaikki muut koivut pois.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat