Kommentit (9)

 1. metsä-masa

  Onko kok kasa viereisen kuvan puustoa ? Kuvasta näyttää, ettei koivut ole pahan, pahoja mutkaisuudeltaan, mutta kyllä se on tyypillistä, että etuterä tökkää rungon poikki, kun vetopyörän piikit pitää ja syötöt on ammattilaisen asetteella.

  ps. mikä kouramalli koneessa on !

 2. Samaa katsoin, pyörät, terät ja asetukset kohdallaan, Ei paljon näytä haasteelta. Amatöörillä joskus toisin, aika useinkin. Ja mulla on vielä 745.

 3. suorittava porras

  Vitosen koura ja syöttönopeus 6m/s. Jos terät on siinä kunnossa , että puut saadaan karsittuakin näilä keleillä , tulee mutkaisten puiden kanssa hävikkiä. Pitkä koura ei myötäile runkoa samalla tavoin , kun lyhempi Deeren745. Aikaisemmin hakkailin 754:llä. En kuitenkaan vaihtaisi takaisin ko tyypeihin. …mutta eihän niitä mutkia oikeastaan saisi kauppasopparin ehtojen mukaan puissa ollakaan.

 4. Suorittavalle suorat puut, loistava oivallus, tosiaan. Tänään saatiin puukaupat jälleen päätökseen jossa paljon ylispuun poistoa. Katsotaan miten käy. Koivua ja mäntyä komean kuusikon päällä.

 5. suorittava porras

  Kuvan tarkoituksena on herätellä siohen tilanteeseen , että puiden tekniseen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota jo taimikonhoidon yhteydessä. Ylitiheyttä kannattaa välttää. Koneella käsiteltävistä mutkaisista puista syntyy runsaasti hukkapätkiä ja silppua. Mutkaan pysähtyvä koura rouhaisee helposti tehdyn tukkipölkynkin raakiksi ,jonka seurauksena pölkky on kirjattava kuitutavaralajiksi.

  Onnea ja menestystä Jessen ylispuusavottaan. Sitä tulet todella tarvitsemaan. Tein vastikään harvennusta kohteelle , jolta ylispuut oli poistettu. Pikkuisen harvaan asentoon päädyttiin , kun kaikki edellisessä puunkorjuussa vioittuneet puut pistettiin pinoon . Latvansa vaihtaneita puita jäi vielä kasvamaan riesaksi asti.

 6. Koivuissa otetaan huomioon ”puulajin luontainen mutkaisuus”. Koivukuidussa sallitaan enemmän mutkaa kuin havukuidussa.

 7. Mutkia koivuissa (varsinkin hieskoivuissa) yleensä jonkin verran on aina ; pohjoisessa enemmän kuin etelämpänä. Kouran karsintaterät raapii jonkin verran puuta pois ja mittatarkkuus saattaa kärsiä. Suurimmat erot tulee juuri mutkaisilla koivuilla , jos verrataan motomitalla ja jollain toisella mittaustavalla tehtyä mittaustulosta. Nykyisen kuitupuun hinnan aikaan erot euroissa ei ole kovin suuria ainakaan keskimääräisen kokoisilla leimikoilla, mutta silti olemassa.

 8. Nyt kelit vain pahenee kun puu pehmiää kesää kohti. Ylispuun poistosta tulee tosi mielenkiintoista kun puu on pehmeää ja syöttönopeus on suuri.

 9. harrastelija

  Ainakin klapin tekijälle riittää painimista mutkaisten tukkipuun kokoisten kanssa! Välillä on pahimpia pätkittävä m.sahalla pölkyiksi, tosin yli 25 cm:n halkaisijaltaan on pölkyttävä kaikki.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat