Kommentit (13)

 1. Mikäs se on puun noin toispuoleiseksi kasvattanut?

 2. Kuvakulma vaan hämää. 35 cm on halkaisija ja keskusta 17,5 sentin kohdalla. Mutta mukavia puita nuo omissa metsissä ovat. Ei tahdo hoitaja perässä pysyä.

 3. Minusta tuo näyttää aika normaalilta lustoistaan. Eipä tuo juuri kasvatuksesta kerro sitä eikä tätä. Mutta ikä ja lannoitus-ko? jos ne edes tietäisi.

 4. Tasainen kasvu on säilynyt. Voisi päätellä, että harvennukset tehty ajallaan.

 5. Onko ikä lustoista laskien 35 v?

 6. Ei nuo vuosilustot ole keskimäärin sentään 1 cm leveitä mutta hyvin on silti kasvanut mänty tai lehtikuusihan tuo taitaa olla.

 7. 17,5/35= 0,5 cm

 8. Kuusi on kyseessä, ikä 35 vuotta. Noin puolen metrin korkeudelta sahattu. Vihreän latvuksen osuus 90%. Tätä se tamppaaminen tuottaa…

 9. Lehtikuusi kasvattaa hyvillä kasvupaikoilla niitä 1 cm vuosilustoja tuossa nuoruusvaiheessa. Mutta hyvin on kasvanut kuusikin . Sellupuuksi käy ihan hyvin ja tukkipuusta saa kertalavalautoja.

 10. Onko tuolla puuki väliä mihinkä käyttävät. Jos 70 euroa kiinto saa niin minun puolesta voivat tehdä ihan mitä vaan.

 11. Joo, kyllä lehtikuusi olisi tuolla paikalla jo 2m3. Tämä kuusi jää vielä alle kuution. Pituus ei riitä.

 12. Jos puu on jo puolen metrin korkeudella 35 senttiä paksu, tekisi sen jokainen vuosilusto (joiden leveys olisi leväytettynä noin 110 cm ja joka vuosi luston paksuuden kaksi kertaa 3,14 – leveämpi)
  Jos 35 senttisen puun läpimitta on 35 cm, on se kasvattanut joka vuosi keskimäärin 5:n millimetrin paksuisen luston.

  Tuon paksuinen kuusi – jos on mittasuhteltaan normaali, on kiinnon runkotilavuuksinen.

  Oikein hyvällä alustalla Siperian lehtikuusi kasvaa jopa sentin lustoa, eli paksuus lisääntyy kaksi senttiä / v. Kasvunopeus näkyy kyllä jatkuvan ainakin reilun sadan vuoden ikään asti. Sen vanhempia lehtikuusia en ole kaatanut. Lehtikuusikko OMT:llä vaatii todella lyhyin välein tehtyjä harvennuksia, jos halutaan sen kasvavan massaa nopeasti.

 13. Tärkeintä että tässäkin kuvan atvailussa meni puulajia myöten kaikki huti.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat