Lounais-Suomessa pähkinäpensas kukkii 19.1.2020. Pihalla pensasmustikka ja tuhkapensas avaavat silmujaan, vihertävät. Utsjoella samana päivänä pakkasta -37.
Lounais-Suomessa pähkinäpensas kukkii 19.1.2020. Pihalla pensasmustikka ja tuhkapensas avaavat silmujaan, vihertävät. Utsjoella samana päivänä pakkasta -37.
Mullakin vihreitä lehtiä pensaassa Espoossa. Huh, alkaa siitepölykausi aikaisin! Mitenkähän sääkset ja muut muuttolinnut, tulevatko etuajassa?
Kyllä myö tänne etelään vielä talvi saadaan. Kunhan tuo suursäätila hieman muuttuu niin kylmää tulee. Pienestä se on kiinni talven tulo. Hyvää on että järvien ja pohjavesien pinnat alkavat olemaan normaalikorkeudessa parin kuivan kesän jälkeen
– 1912 uutisoitiin lämpimästä Alaskasta ja siitä, että Huippuvuorilla oli kukkaketoja.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/itkonenlindgren/lauha-talvi-ahdistaa-mita-historia-kertoo-menneista-lauhoista-talvista-ja-suomen-saahistoriasta/
Noita revontuli tutkijoita on ollut kaappiensa kanssa liikkeellä viime aikoina myös. Jonkinlaista ahdistusta voisi fiksulle tulla pienen paikkakunnan yhteisymmärryksestä ja asian selittämisestä revontulien varastamisesta. No nykyään taitaa lähes koko maapallon väki puhua suu vaahdossa näistä lämpötilan vaihteluista.
N. 90 vuotta sitten on ollut samanlaisia ilmoja Suomessa kuin nyt. Peltoja kyntäneet tammikuussa. Muistaakseni nälkävuosien edellä 1800-luvun loppupuolella myös. Ilmat sekasi ja talven kesä muuttui silloin alkukesän talveksi.
1970-luvun alussa oli myös hyvin lyhyt talvi. Tammikuussa nurmikot olivat vihreänä. Helmikuussa satoi jonkinverran lunta ja kevät tuli aikaisin.