Kommentit (22)

 1. Loppuun olet todella päästänyt. Korkea aika kaataa.

 2. Kyllähän tuo sydänpuu kovaa lämmityskamaa on.

 3. Onko tultu tähän? Jutut on jotain mökkisahurien puunkaatoja. Ei talitinttikuvatkaan enää tunnu ihmeellisiltä. Hömötiaiset sentään on sukupuuttoon kouleva laji, ainakin vihervasemmiston mielestä…

 4. Metsäkupsa

  Kuvan lähettäjän tontti kyllä hiilensidonnankin kannalta kuvasta päätellen kovin vajavainen. Puita tosi harvakseltaa, vatukko taitaa ilmeisesti peltoheiton kasvina ryöhätä. Kuivanenkin on aukon jättänyt, eikä uutta näytä nousevan. Ei millään pahalla, mutta omakseni en kuvan tonttia mieli, niin hoitamaton kaikinpuolin, metsitystukea kai tarvitsisi.

 5. Metsäkupsa on aivan oikeassa mitä tulee tontin (n. 3 ha) puustoon. Osin aukkoista ja vatukon vallassa ja sitten toisaalla rehevällä maapohjalla kasvavaa oksaista mäntyä tiheässä. Hakkuita tai muitakaan toimenpiteitä ei ole tehty vuosikymmeniin. Tontti ei valitettavasti ole minun vaan tein kuvan toimenpiteen omistajan puolesta. Ja todellakin se vähä polttopuuksi kelpaava oli kunnon tavaraa ja osin hyvinkin tervaista.

 6. Joo. Minä huomasin itsekkin että tämä on väärä paikka lintukuville. Tein jo uudenvuodenlupauksen että en laita lintukuvia enää tänne. Tuo naakka oli joulukuussa :). Puupeltoja kyllä löytyy kuvattavaksi.

 7. MIISU4F

  Kallen kuvat ovat olleet laadukkaita ja piristäviä! (Hömppäkin siellä on, TANA katsoo sivuja taaksepäin.) Kallen
  kuvaustaidoilla tulee hienoja luontokuvia.
  Täällä saa lukea arvostuksesta ja arvostelua.

  Sitä ihmettelen, että pitää *nokkia* kun joku laittaa esim nyt tämän tonttipuukaadon, että pitää kommentoida negatiivisesti maisemaa. Toiset tykkää avarammasta ja erilaisesta monimuotoisuudesta.

  TANA:le sanoisin: Otapa itse mieluisia kuvia itsellesi mieluisimmasta aiheesta. Voidaan me muut sitten kertoa mieleen tulevia asioita. Kuvagalleria on kukava, kun aina on jotain kivaa katsottavaa. Jutut, mitä kuviin alle tulee, ei ole aina niin kivoja..

 8. MIISU4F

  **on kukava** siis MUKAVA.

 9. ”Metsälehti johdattelee sinut metsän omistajuuteen ja sen hoitoon.

  Riippumaton ja ajankohtainen sisältö evästää ja antaa rahanarvoisia vinkkejä metsänomistajille ja metsäammattilaiselle.”
  TANA on oikeassa.
  Linnut ei omista metsiä enkä minäkään. Ammattilehti ja jutut sen mukaisia.

 10. Niin, en tiedä ainakaan linnuista senvertaa että oikeen kovasti osaisin kommentoida niiden kuvia. Nättejä kuvia ovat olleet mutta kuten olen myös huomannut ei paljon kommentteja ole keräilleet. Ehkä joku Luontolehti tai vastaava olisi parempi foorumi.

 11. MIISU4F

  Linnut elää metsässä. Se, ettei ne kerää kommentteja ei tarkoita, etteikö niistä tykättäisi. Ne ei herätä juurikaan vastakkainasettelua jatkuvasti samoista aiheista, kuten metsänhoitokuvat.

  Onhan se hyvä evästää metsäammattilaisia ja omistajia siitä, millaisia lintuja minkäkin laisessa metsässä tapaa. Tai pihassa. Kai nyt jokaisella piha on asuinpaikasta riippumatta, vaikkei omistaisikaan maata.

  Lintukuvat on ok metsäpalstalla, luontokuvat liittyy metsä (ammattilaiseenkin).

 12. Kipi

  Kyllä Kallen lintukuvat tänne mahtuu päiviä piristämään!

 13. Miisun ajatus on hyvä. Pieni kertomus lajille tyypillisestä metsämaastosta ja elinympäristöstä voisi olla paikallaan.

 14. Ainakin meikäläiseltä on aina parhaat tilannekuvat jääneet ottamatta. Jos linnuista puhutaan, niin minusta paras tilanne oli, kun olin yksin metsässä ja kaverina oli jo useana päivänä ollut ilmeisesti keltasirkku,joka kävi aina vain rohkeammaksi. Erään kerran evästauolla haukkaillessani makkaravoileipää, se lennähti leipäpalan reunalle ja alkoi nokkimaan – lähinnä voita aika innokkaasti. Siirsin leipää pikkuhiljaa saahuni ja puraisin palan samaan aikaan, kun tirppa nokki toisesta päästä.
  En kuitenkaan hennonnut antaa sen kovin paljon nokkia, koska on kerrottu suolan aiheuttavan ainakin janotusta luonnossa oleville talviaikaan.
  Kuvahan siitäkin olisi pitänyt napata, mutta vaikka olisi ollut kamera, niin eihä se olisi varmaan onnistunut.

 15. Ei se aiheuta ainoastaan janoa. Meillä kuoli aikanaan kaksi undulaattia, santtu ja Pepe, kun pieni tyttäreni oli pistänyt pienen voileivän niiden häkkiin päiväevääksi..

 16. ”Ruokintapaikalla kannattaa käyttää myös karkeaa suolaa, esimerkiksi ruokintalavan reunoilla. Aloittamalla ruokinta jo keväällä saadaan pesiviä kyyhkyjä jäämään lahialueille. ” maastomatti
  Kyyhkyn metsästys

 17. ”vähäsuolaista syötävää, kuten leipää voi antaa aivan huoletta. Lintujen elimistön suolapitoisuus on suurin pirtein sama kuin ihmisellä, eli ne tarvitsevat saman pienen määrän suolaa kuin mekin, Rissanen valistaa.

 18. Suola akaa janottamaan ja pakkasella on vaikeaa saada sopivasti vettä, kun kaikki on jäässä. Eli tirpat kuolevat janoon.

 19. Varpuslinnut ovat kokeissa pystyneet tulemaan toimeen vedellä, jonka suolapitoisuus on ollut jopa kaksi-kolme prosenttia.

  Ajatus suolaisen ruoan vaaroista perustuu ajatukseen, että linnut joutuvat poistamaan suolan mukana paljon vettä. Talvella vesivaje täytyy korvata syömällä lunta, mikä lisää energiankulutusta. Linnun munuaiset kuitenkin poistavat kohtuulliset suolamäärät tehokkaasti erittämällä hieman väkevämpää virtsaa, eikä vedenhukka lisäänny. Joskus siemensyöjillä, esimerkiksi käpylinnuilla, voi olla jopa suolan, lähinnä kalsiumin, puutos. Niitä näkeekin toisinaan nokkimassa savupiippujen laastia tai muita suolan lähteitä.

 20. Tuo oli suoraa lainaa tiedelehdestä
  En minä noin osaisi sitä sanoa 😁
  Se siitä

 21. No niin, onhan tässä Kallekin saatu mukaan keskusteluun!

 22. pihkatappi

  Kallen kanssa meillä on sekin yhteistä, että molemmat lukevat Tiede lehteä.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat