Kommentit (12)

 1. Ei vielä hädänpäivää tuon kuvan perusteella. Hyvä taimikko nousemassa. Vielä voi jättää, niin selviää yhdellä raivauksella.

 2. Onhan tuossa jo etukasvuisia koivuja. Vai ovatko aukkopaikoissa.

 3. On mutta ei huolestuttavissa määrin. Ja kun molemmat on vielä vasta muutaman metrin mittaisia ja pienellä kokoerolla, niin piiskaaminen ei ole vielä alkanut. Tarkkailun alle.

 4. Helpommalla tuon nyt raivaa kuin vuoden, parin päästä.

 5. Itse en hae hetken helppoutta vaan kokonaisuutena rationaalista työtä ja hyvää lopputulosta. Helpointa raivaus on mahdollisimman varhain, mutta hyöty on kyseenalainen.

 6. Kyllä koivikon on aika lähteä – ja kernaasti silloin, kun lehti on vielä vihreä.
  Koivun kasvu pysähtyy vähäksi aikaa ja kuuset/männyt saavat hieman etumatkaa.
  Jos pohja ei ole kauhean rehevää, ei vesakko enää tavoita kuusia.
  Työn tuottavuus on ainakin tuplat verrattuna tilannetta viiden vuoden päästä, jolloin yikasvuskoivut pitää repiä nurin, ellei jätä niitä nojailemaan kuusiin.

 7. Tämä 8v vanha kuusikko poistuma oli yli 40.000 kpl/ha ja pahin työmaa millä olen ikinä toiminut maaston sen
  syvien kuoppien maaston epätasaisuuden ja sen takia että joutui sahaaman itsensö koivuvipelikön läpi.
  Pari vuotta lisää niin ei olisi jaksanut tätä n 4ha raivata kesälomilla. Kuva oli aika helposta kohdasta taimikkoa. Bensaa paloi n 70litraa ja raivuu työaikaa n 55…60h. raivuuvauhti 0,06ha/h eli työpäiväss’ 0.2..0.3ha/ päivä (4,5…6h). Suosittelen että tä tihku ei huonokuntoiselle, itse olen kohtuu kunnossa ikä huomioiden vanhana kilpakuntoilijana ja Finlandia-ja Lapponiahiihto miehenä..
  Käytössä oli täsytihkuun huksun järein 555FXT ja helpolla kohtaa tilhin 460. Tässä oltiin n 3v aivan liian myöhään olisi pitänyt ennakkoraivata 4vuotta istutuksesta.

 8. Myötätunto Hiihtoniilon puolella. Itse tein joitakin vuosia sitten samanlaisen 2 ha OMT alan (vanhaa niitynpohjaa yhden puusukupolven jälkeen). Louhikkoinen p..kele kaivurimätästetty. Villisioilla polut ja makuupaikat vanhojen ojien pohjalla. Tuotos oli samanlainen ja toteutusajankohdaksi sattui keskikesä melkein 30 asteen helteillä. Joka tankillisen jälkeen meni reilu litra juotavaa, eli saha ja mies kulutti jota kuinkin saman. Se oli osin jota kuinkin samassa vaiheessa. Vähän piti muutamaa kohtaa käydä korjaamassa myöhemmin. Siellä missä oli paremmin kasvanut ennen raivausta, selvisi kerralla.
  Huvitti raivausohjeet, miten pitää edetä, että sahatut kaatuu, kun mikään ei kaatunut mihinkään kuin käsipelillä.
  Tuo kohta ei ihan näyttänyt siltä, mutta kuva ei anna täyttä tuntumaa.

 9. Juu täystihkussa vedetään n 5kpl koivui ensin n 1m korosta sitten n 30cm ja lopuksi kun näkee maan tasosta ei ne täystihkussa mahdu kaatuun ku harvoin, kun maaperässä ei pääse vapaasti liikkuun vaikka tekee sektorii.

  Tää ei mee omt.ssä niinkuin Strömsöössä, no sitte kun on maaperä kuljettavampaa on kaikki helpompaa. Pahinta piilokuopat, joihin usein pääsi tutustuun.

 10. Ei pahassakaan vitelikössä pidä unohtaa oikeaa menetelmää. Viipale kerrallaan se pitää ottaa – ja käyttää hyväksi tuulta, jos sellaista on.
  Tuollaisessa vesakossa on ehkä helpompi hoksata, miksi kovimpienkaan karjujen ei kannata poistaa sektorisuojaa, koska sen avulla saa tiheikössa annettua puulle oikeaan suuntaan lähtö.
  Työvaikeuksia määriteltäessä pahin on : Yli kolme päivää/ ha. Eli kun tahti on hehtaari kolmessa päivässä, niin ollaan vielä käyrillä.
  Silloin tosin pitää yrittäjä-metsuria varten varata n. tonni / ha.

 11. Visakallo

  Kuusikossa saa lehtipuut vielä aika helposti nurin, mutta sakeat männiköt ovatkin jo hankalampia, jos pitää samalla poistaa ylimäärisiä mäntyjä. Tuulinen räntäsade on sellaiseen paras, tyyni kuiva ilma huonoin.

 12. Varhaisperkaus unohtunut (?). Pitkällään olevat tyvet on todella hitaita katkoa r-sahalla. Pajukoissa joskus tullut tutuksi ko. homma.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat