Kommentit (6)

 1. Vähän jäi epäselväksi niin täytyy kysyä.

  Kun tuossa on tuo hormi, niin eikö sitä voi lämmittää jo valmiiksi siellä saunateltan sisällä? Vai kannatko sitten tuon kuuman kiukaan sinne telttaan ennen saunomista? Vai rakennatko teltan päälle?

  Onko nuo kiukaan päällä olevat puut tarkoitus polttaa tuossa samalla lämmitettäessä, vai onko ne siinä sulatuksessa tms.

  Meillä tuo on tehty yleensä niin että on ”kiinteä” rinnepaikka, tiilillä vuorattu tulipesä jonka päällä harjaterästen varassa kivet. Lämmitetään avotulella ja kun kiuas on valmis sammutetaan tuli. Valmiina tolpat, joihin teltta lopuksi kiukaan ympärille pystytetään.

 2. Saunateltta ei ole palosuojattu, mutta sissiteltta on. Siksi MV lämmittää kiukaan ulkona ja häkälöylyjen jälkeen kiuas siirretään itse telttaan.

  Tolla kiukaalla voi myös kokota/lämmittää veden ja sitten saunoa. Eli sissiteltta on Se oikea ratkaisu.

  Kiuas kivet puuttuvat, lisää kuvia tulee…

 3. MINÄ en koskaan ole peseytynyt ja löylytellyt teltassa (hikoillut kylläkin monesti). Vaivalloisen näköistä touhua!
  metsänvartija arvatenkin RAKASTAA puhtautta ja siisteyttä yli kaiken. Jos lunta on riittävästi, tuollaisesta saunasta pääsee kätevästi kierimään lumihankeen. Se on mukavaa.

 4. ” Eli sissiteltta on Se oikea ratkaisu.”

  Ai telttasaunaksi?

  Onhan se varmaan. Voitte kuvitella kun keskisalon kohdalla katto on jotain 140 cm korkeddessa ja 2 m mies lähtee ”saunomaan”, siinä on sitä saunomisen nautintoa kerrakseen!

  Muutamilla näyttää olevan Se Yksi Ainoa Oikea Tapa. Ja ne muut on siiten jotenkin vääriä.

 5. MV on 185 cm, ja teltan harja on yli 2 m. Molemmissa sekä saunateltassa että sissiteltassa.

  Savotalla on omat sivut sekä nettikauppa, savotta store.Sieltä näkyy mitat ja kuvat.

 6. Pines

  Pitkään aikaan en ole telttasaunaan päässyt, siinäkin on oma tunnelmansa. Tärkeintä lienee kuitenkin, että riittää sitä ’makoisaa löylyä’ eikä paista päivä läpi leipäpalasta saunan jälkeen iltapalalla 😉

Harrastukset Harrastukset