Kommentit (5)

 1. Mikä on noiden lyhyiden sorvien pituus, 26dm?

 2. 2,6dm oli lyhyen sorvin pituus.Sen ansiosta tukkiprosentti nousi huomattavan korkeaksi.Todella oksaiset männyt kelpasi ja hyvin epämääräisen näköiset kuusi tukit oli sorvikasassa.Tässä oli päätehakkuu josta aikoinaan on kerätty isäntälinjalla parhaat puut sahattavaksi ja laatu oli sen mukainen.Ja maaperä ei todellakaan männyn kasvatus maita.

 3. metsä-masa

  Sorvitukin ostaja on arvokas löytö, jos leimikko on keskinkertaista heikompi laatuinen, lisäksi moton kuljettajan ammatti taidolla on myönteinen merkitys.

  Täällä Väli-Suomessa ei aina ole sorvitukin ostajaa, sahureilla sorvi on aika-ajoin lisälajina. Metsä Goup on ainut joka osta männystä ja kuusesta sorvipituuksia.

  Järeissä kuusikoissa sorvi on arvokas laji myyjälle, koska laatuvaatimus on hieman tukkia löysempi, läpimitta vaatimus tukkia suurempi ja kun nopeilla sahalinjoilla voidaan sahata vai n. 50 cm tukkeja

 4. Sorvitukin hintakin tuppaa olemaan vähän korkeampi kuin tukilla. Paljon mukavampi katsella paksuja männyntyviäkin sorvikasassa kuin kuitukasassa. Vaikka voisihan sen lyhyeen sorviin joutuneen paksun männyntyven hyödyntää muutenkin, sehän olisi käytännössä monesti oksatonta tavaraa.

 5. Sorvaaja kyllä ihastuu oksattomasta mäntyviilusta. Se liimataan kuusi / koivuviilupinkan päälle, kun tarvitaan oikein kaunista pintaa vaikka oviin tai parempiin pöytiin.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat