Kommentit (11)

 1. Jaa tulikin nopeasti kuvat vaikka ilmoitti virheilmoitusta. Toimitukselle hommia kun kymmenen kertaa koitin lähettää.

 2. Olisiko lievä boorinpuutos?

 3. Pellossa voi olla boori, ylipäätään ravinteiden epätasapaino tai molemmat. Veikkaan myös maaperän pieneliöstön ja karikkeen laadun yksipuolisuutta näille altistavaksi.

  Kuinka ylhäältä latvuksia ylettyy napsimaan? Oksasahalla tietysti n. 5-6 m, mutta saako sillä noita uusimpia kasvuja sahattua? Jokin leikkuri voisi olla parempi.

 4. Nimenomaan tuolla leikkurilla viilletty ylimääräisiä latvoja pois. Nyt valtapituus reilu 4 metriä, eli vielä ylettää hyvin. Kuvio pitkä ja kapea n. hehtaarin, joten nopea käydä napsimassa. Yli 90% taimista kunnollisia pellon reunoilla metsän vieressä mutta keskikaistalla voimakkaimmin kasvaneissa enemmän latvahäiriöitä. Boorihan se taitaa puuttua.

 5. Enpä ensin huomannutkaan kuvassa kuin sahan.

 6. Kevään hankikelit hyvää aikaa tuohon hommaan – helppo liikkua ja pääsee tänäkin vuonna lähes metriä ylemmäksi. Puunkin kannalta kevättalvi on hyvää aikaa. Sopii hyvin rentoutushommaksi kävellä hangilla ja ihailla hienoa taimikkoa 🙂

 7. Taimikko puuhastelua samanlaista latvusten hoitoa olen vuosittain tehnyt. Tulee tyvitukki poikaosatonta/ haaratonta 5 m, jolloin puolet tilavuudesta sen puoleen tukiksi kelpaavaa.

 8. Miten tuota männyntaimikkoa hoitaisI? Luontaisesti uudistunut männyntaimikko on aina epätasainen syystä, että on eri ikäisiä taimia. Poistasiko kaikki etukasvuiset vaikka hyvärunkoisetkin kuten tuossa edessä, että saisi laajempia tasapituisia kuvioita ja sitten raivaus 2…3m ruutuun. Ei taida olla näitä etukasvuisia ihan tuolla etäisyyksillä läpi koko taimikon.

 9. Tosiaan kaikki männyt ovat luontaisia. Oli edellisellä omistajalla hieman kuuset loppuneet kesken mutta luonto auttoi tässä. Kyllä minä taidan mennä isot edellä, jos vaan suorarunkoisia ovat. En tiedä, onko se paras vaihtoehto, sillä hieman epätasaiseksi voi jäädä. Eli hirviltä karkuun ja tiheydellä hillitään etukasvuisten leviämistä. Seuraavalla raivauskierroksella pahimmat susipuut ja allejääneet taimet pois.

 10. Jos männyissä on tiheyttä sen verran, että liikaa olisi, niin tuollaiset pystyoksaiset kannattaa ottaa pois – jos on varaa. Jos tuollainen reuhu on metrin korkeampi, kuin hento-oksaisemmat ympärillä, niin se kannattaa ottaa pois, koska tässä vaiheessa se antaa tilaa esim kolmelle laadukkaalle, joista ehkä myöhemmin joutuu poistamaan jonkun tai parikin. mutta ne ovat tässä vaiheessa tasaveroisia kilpailijoita. Oksakulmaan kannattaa kiinnittää huomiota.

 11. Jos on vähääkään epäilystä boorin puutteesta, niin asia kannattaa selvittää ja tehdä boorilannoitus samantien. Ei kannata puutoksen antaa tärvätä tulevaisuuden tyvitukkeja sellupölkyiksi.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat