Talven hankinnat

Edellä kuvissa ollut Ensiharvennus heti tuotti varovaisella harvennuksella 55m3 kuitua ja 7m3 tukkia. Ala n. 2 ha. Ala- ja laatuharvennuksena.
Muualta energiapuuhakkuuta n. 300m3. Kova homma, mutta hyvä fiilis. Kannattavaa ? Minulle kyllä, ei pois muista töistä ja treenit meni sahan kanssa. Ostotilaa kuntoon.

Kommentit (5)

 1. metsä-masa

  Syystäkin hyvä viilis, kun saa noin mittavan ja tärkeä työn päätökseen. Harvennuskuviosta on kuoriutunut arvokas ja laatutukkia tuottava kuvio.

  Kuvan perusteella leimikossa on ollut huomattavan paljon pikkutukki- ja parruaiheita, mitenkäs siellä päin onko lisätavaralajeille ostajia ?

 2. Mainitsemillesi lajikkeille kyselin ostajia, mutta täällä ei vain markkinoita löytynyt.
  Ei ole oikein metsänkasvatus hätäsen hommaa… Määräänsä enempää ei saa tehtyä vuodessa tälläisellä kovakasvuisella tilalla mikä pitkälti ollut omanonnensa nojassa( oksat ja tuulenkaadot on kerätty tarkkaan) Runkolukuja mahottomasti liikaa väliin ja paljon koitwttava kuvioita tasoitella.

 3. Eikö noista koivusta kuituina olisi saanut paremman hinnan, kun vaatii vain karsinnan. Lähes tukkipuuta karsinattomana rankana. Mikä idea tuossa on.

 4. Koivua tein 4-5 metrisenä klapimiehille erikseen n. 60m3. Energiakasassa on joitain koivuja isoja ja pieniä myös, kun koivukuitua en tehnyt ollenkaan. Olisivat tulleet lyhkäisenä pitkän ajomatkan kuviolta ( 810 timberjack 50e/h.)Lähienergiasta saa täällä 32e/m3 ja klapikoivusta n.37e/m3.
  Ajomies on loistava, uralla tavaraa välillä kuin raatteentiellä, mutta no problem.

 5. Energiakasa on karsittuarankaa. Sekaan sai laittaa oksineen tullutta rankaa ja oksia pellonmettityksen reunapuista vähäsiä määriä.
  Kyllä tässä aina virheitä tulee välillä ja olisi hienosäätöä, mutta jokavuosi koittaa järkevöittää hommia ja kehittyä.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut

Kuvat