Täydennysistutuksen ihanuutta

Jotain on tapahtunut entisellä omistajalla. Täydennystä viimekesänä. 2400 nyt keskimäärin tainta uutta ja vanhaa. Olkoon liikkaa vaikka vähän,kolmatta kertaa ei tehä. 4 ha:n ala. Toivotaan,että hyvänä alkanut kasvu jatkuu ensikesän, heinää nimittäin on tarjolla. Mätästys 20 h. Investointia pitkälle, mutta hyvää pohjaa niin luotan että ei ole hukkainvestointia. Löin agrow:ta mukaan.

Kommentit (2)

 1. Voisin kuvitella katsovani omaa rinnettä. Siinä kävi niin että 3 ha mä-siemennys alalla keskellä 1 ha kaistale kuusta 4 m:ssä. Täydennysistutin kun silloin näytti vielä pelastettavissa olevalta koko kuvio.

  Nyt molemmin puolin ku-taimikkoa hehtaari (yht. 2 ha)hirvien jäljiltä siellä täällä muotopuolia ja latvattomia koivuja. Ajattelin olla ryhtymättä mihinkään. Tuskin olisi metsätalouden kannalta järkevääkään. Tulee tai on tulematta mitään.

  Pauli

 2. Kyllä väliin on kai todettava, jos luonto vastaan liikaa on niin olkoon.
  Tämäkin on hankala tila, kun on rehevää ja päätehakattu tosi harvasta asennosta niin heinä on jo odotellut taimia. Ja nuo männyt eivät ole saaneet aikaan kai ollenkaan männyntaimia.
  Vielä saa askarrella talvella 1 ha vähän toistakin huonoa koivikkoa n. 8 metristä puolet energiaan kaikki kokopuuna ja mätäsrys ja taimet. Tuolla samalla tilalla.
  Tilan keskellä olisi varmaan ennallistetavissa oleva lehto, mutta en taida uskaltaa, kun ei tiedä vaikka kohta viedään pienen lehdon takia hehtaaritolkulla maata.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat