Kommentit (8)

 1. Hieno homma. Vielä kun isäntä kävis akkuporakoneella kairaamassa muutaman 20 mm reijän puoleen väliin puuta. Alkais hömötiaisia olemaan.

 2. MIISU4F

  Nuo on hyviä ja turvallisia metsän jatkokäytön suhteen. Ei tipu lahoa oksaa ja latvaa kulkijain päälle mutta on sopiva tikoille yms. yms. ja maapuuna se latvaosa oiva. Hyvähyvä huusivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään.

 3. Lähtee oksanhangasta uuteen kasvuun. Ei lahoa kuin vasta kymmenien vuosien päästä. Mitään hyötyä tuollaisesta touhusta. Valmiiksi luontaisesti laho esim. ojan varresta joku ojituksessa aikanaan kolhittu käy tuohon paljon paremmin. Terve ydinpuu mitään pystyssä lahoa vaan hössööntyy juuresta alkaen ja kaatuu ennen mitään kolon tekijöitä.

 4. suorittava porras

  Tässä laitettiin kumoon läheisten runkojen kehittymistä estävä ylispuu. Kun ei karsiinnu kunnolla ,jätetään kokonaan monimuotoisuutta parantamaan. Ei ole motokuskin oma päätös ,vaan sertifiointisuositus. Tietty määrä pökkelöitä on saatava joka palstalle aikaiseksi. Kuvan koivu täyttää vaatimukset erinomaisesti. Lisäksi vieressä kasvavien runkojen kehitys elpyy ja saadaan myöhemmin 4 tukkirunkoa yhden vähäarvoisen koivun asemasta.

 5. Saman sadan vuoden päästä. Kun koivusta olisi saatu tuloa jo kymmenen vuoden päästä.

 6. Jos tekopökkelön runkoon jää pienikin tuore oksa niin koivu jatkaa hidasta kasvuaan. Voisi kuvitella että kymmenien vuosien päästä tulee sydämmelle laho ja sitten hidas kuolema.

 7. r.ritva

  Ompa noita pökkelöitä metsät tulvillaan.Eikä siinä voihan niitä jättääkkin mutta oisko enimmällä jotain tarvekäyttöä.Näissäkin pitää olla terve harkinta.Pakko on paharajoite.

 8. suorittava porras

  Tässä käytin sitä tervettä harkintaa. Pudotin koivun latvaosan piiskaamasta neljää ympäröivää kuusta siististi tyhjään paikkaan ja jätin karsimatta ,etten vahingoittaisi ympäröiviä puita.

Luonto Luonto

Keskustelut