Kommentit (8)

  1. Myrskytuhojen teko oli hakkuutyönä yleensä parasta tienestiä. Siitä kun urakkapalkalla sai vielä myrskytuholisän. Ainoa jippo niissä on, että homma pitää osata niin, että ei tee turhaa työtä, eikä kuitenkaan vaaranna terveyttään.
    Tuollaisen savotan olisin kyllä tehnyt lumettomana aikana, liputtanut ja nyt talvella sitten kelien suosiessa ajanut / ajattanut varastolle.
    Hakkuukoneella toki käy näppärästi korjuun se osa, mutta kantohintaa ei taida paljoa jäädä?

  2. Visakallo

    Saakos niitä tuulenkaatoja enää palkkatyönä teettääkään? Toki metsänomistaja itse voi aina mennä sahan kanssa kokeilemaan onneaan. Ainakin meilläpäin tuulenkaadot on korjattu motolla jo kymmenet vuodet, ja hajallaan olevat yksittäiset rungot jäävät rikastuttamaan entisestäänkin hyvää metsien monimuotoisuutta.

  3. Näin se on, kuten Visa mainitsit. Ihan virallinen ohje isoilla firmoilla, koneet tekee.

    Suoraan metsurilta tilattuna on mahdollista.

  4. arto

    Muutama vuosi sitten tein palkkatyönä tuulenkaatoja. Oli viimein kyseinen savotta.

  5. Taas sama kuva kaksi kertaa.

  6. Tuulikaatotyössä pitää olla työpari, ja tietenkin pitää olla koulutettu tekemään suht vaarallista työtä. Tosin metsätyö on vaarallista aina, teki mitä tahansa, moottorisahan kanssa,
    Mutta kuten sanottu, kun urakkataksat on oikein luokiteltu ja siihen tuulikaatolisää 30 %, niin kun vaan puita on sopivat tiheässä, siitä nykäisee tuplatienestit verrattuna saman metsän pystysavottaan.
    Mutta homma vaatii ammattitaidon lisäksi aina pari päivää harjoittelua.

  7. arto:”Muutama vuosi sitten tein palkkatyönä tuulenkaatoja. Oli viimein kyseinen savotta.”

    Jaa? Minä luulin, että Kalle Päätalo kirjoitti omista savotoistaan kirjan: ”Viimeinen savotta”.

  8. Arto on järkiintynyt ja lopettanut metsurin työt. Nyt vain raivailee eli risunkaato työllistää ja metsurin lumetitteliä voi käyttää kotona mutta ei kylässä.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat