Kommentit (4)

 1. Kevät on sitä polttopuun teon parasta aikaa, pieni ilman kosteus ja kevät tuulet kuivataa ja säilyttää polttopuut puhtaina.

  Polttopuu hommissa hyötyliikunnalle saa hyvän tuoton jo nyt, ja tuottosuhde taitaa vain parantua jatkossa, varsinkin jos siinä jalostaa oman tilan puuta !

 2. kevät meni jo, puut pitäisi olla jo aikoja sitten kuivamassa tuulisessa ja aurinkoisessa paikassa

 3. Viimeistään vapultahan pilkkeet tulisi olla halottuna kuivumassa.Paksu lumi ja kelirikko viivästyttivät projektia. Ehtivät kyllä kuivua ,kun liiterissä on tulevan talven käyttöpuut ja vähän ylikin. 33 cm:n pieniksi pilkotut kalikat kuivuvat kylläkin saunapuiksi jo kuluvan kesän aikana pinottuna ilmavassa paikassa.
  Toki olisin tehnyt ja ajattanut rangat jo viime syksynä ,jos olisi ollut tieto kyseisestä nmh- kohteesta. Yhtiöt eivät pieniin erilliskohteisiin kajoa ,mutta minulle rapea 10 kiintoa on passeli määrä. Samalla ,kun saa vuoden puut ,on tarjolla hyötyliikuntaa muutamaksi päiväksi.

 4. Talven yli saavat minulla kuivua, joten vielä ehtii klapeja lisää tehdä.
  Ylipäätään silloin tehdään, kun on aikaa, ei kalenterin perusteella. Rasiin kaadetuista saisi ensi talveksi puita, vaikka ei vielä kuivumassa olisikaan ja osan tuoreista voi pätkiä liiteriin. Pilkkoo niitä myöhemmin myöhempien vuosien tarpeisiin. Ei tämä niin tiukasti säänneltyä ole, ettei vaihtoehtojakin olisi.

  Mutta samanlaisia ajatuksia kuin suorittavalla. Myös Villen, Sirpan ja Silvian kampanjan takia ihan kiusaksikin tekee mieli tehdä ennätykselliset pinot. Toki metsänhoidollinen tarve oikeasti on näissä taustalla, joten klisee kahden kärpäsen lyömisestä pitää paikkaansa. Nyt siis nämä Vladimir- ja VilleSirpaSilvia-mausteet siihen päälle.

Metsänhoito Metsänhoito