Unohtuneet siemenpuut

Palstan edellinen omistaja ei poistanut siemenpuita 90-luvulla tehdyn hakkuun jälkeen.

Kuvat ovat ennakkoraivauksesta maaliskuulta 2019. Ensiharvennus tehdään tulevan tai sitä seuraavan kasvukauden jälkeen ja ajatuksena on saada ainakin osasta järeitä tyviä laatutyven hinta.

Kuten kuvasta näkyy niin mitään tasaista männyntaimikkoa ei ole syntynyt ja osittain siitä voi syyttää aloittelevaa metsänomistajaa eli minua. Suosin aikoinaan taimkonharvennuksessa aivan liikaa koivua.

Kommentit (8)

 1. Samat virheet olen minä tehnyt taimikonhoidossa. Liikaa jää koivua pystyyn ja liian tiheään.
  En enää itse tee taimikonhoitoa, vaan annan ammattilaisen hoitaa. Varhaisperkausta teen vielä itse ilman kemeraa, muuten jää varsinaisesta taimikonhoidosta kemera saamatta.

 2. Se noin kymmenen prosenttia selvästi havupuita lyhyempiä koivuja hyvä jättää niin metsä voi hyvin. Seuraavissa harvennuksilla jättää sitten parhaat kasvamaan.

 3. Sehän se ,kun katsoo havupuita paljon isompia koivuja taimikossa,niin ajajttelee, että tuohan on klapiainesta ja haen sen muutaman vuodan päästä pois . Ja sitten jää hakematta.

 4. Taasko kuva valehtelee,mutta tuohonko eh…? Mitä siinä otetaan?

 5. Panu

  Kuvassa näkyy aika pieni otos, lähinnä muutama koivu taustalla. Kasvua on ollut siis kaksi kautta kuvan ottamisesta ja 1-2 kasvukautta tulee vielä ennen eh:ta.

 6. Olishan komeita hirsimäntyjä. Kannattaa tosiaan käyttää vaivaa ostajan etsimiseen eikä myydä ensimmäiselle yhtiölle normi tukin hinnalla.

 7. Hirsistä tuli mieleen että parikytä vuotta sitten koitettiin tarjota Honkarakenteelle vaihtokauppana samanmoisia kölliköitä. Eivät kelvanneet kun olivat liian isoja.

 8. Hirsitikka niminen yritys Turun puolessa ostaa varmasti mielellään. Mitä suurempia sen parempi.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat