Myrsky teki talvella 2011 useita pienaukkoja metsään. Pienaukot jäivät luontaisen uudistumisen varaan. Samana keväänä istutin isompaan aukkoon 1v kuusia. Ero on melkoinen.
Myrsky teki talvella 2011 useita pienaukkoja metsään. Pienaukot jäivät luontaisen uudistumisen varaan. Samana keväänä istutin isompaan aukkoon 1v kuusia. Ero on melkoinen.
Tuollaisesta kohteesta saisi esimerkin ( vaikka kyseessä onkin ääritapaus) kuinka hyvin korkealla korolla laskettaessa saisi istutusvaihtoehdon näyttämään heikommalta sijoitukselta kuin nolla-menoilla uudistuneen hieskoivikon.
Mutta mitä hyötyä on siitä, että hyvin pienellä panostuksella saa hyvin pienet tulot vaikka korkotuoton voi laskea olevan %:ssa hyvä ?
Tapaninmyrskyn reikä n. 0,1ha minullakin kasvaa heinää. Ympärillä on kosteahko omt-kuusikko, jossa sentään on pieniä taimia siellä täällä. Aukkopaikassa heinä kuitenkin voitti kilpailun.
Toki toki, mutta jos yksikin risu tulee. Nolla investoinnilla korko-% on kova.
Risuiksi tai pensaiksi ne taimet jäävätkin, sillä männyn- ja koivuntaimet syödään pois. Kolmenkymmenen vuoden päästä saattaa pienaukossa olla muutama kuusentaimi, sama juttu paikoissa joissa myrsky ei kaatanut kaikkea, vaan harvensi jatkuva hakkuun suosituksia käyttäen.
Olen kuitenkin vahingossa myrskyn avustuksella osallistunut maailman pelastukseen, sillä nyt tuntuu politiikoille menneen perille saarna ”Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii jatkuvaa kasvatusta”
JOS kysymyksessä on edelleenkin metsätalous muuna kuin pelkkänä harrastuksena, sekä ajatus kehittää tilaa paremmaksi kuin minä sain, kuvat kertovat vallitsevat tosi-asiat.
Laskutikkuinsa kanssa saa kuka tahansa pelata, mutta senkin ajan voi käyttää hyödyllisesti kuten kuvasarja kertoo!!
Pääkyvan oikepuoli kuvaa hyvin vihreiden ja demarien metsäpolitiikkaa, kuinka hiilinielu kasvaa.
Oikea puoli taas kuvaa maalaisliiton metsäpolitiikkaa.
Otetaampa uusiksi.
Pääkuvan oikepuoli kuvaa hyvin vihreiden ja demarien metsäpolitiikkaa, kuinka hiilinielu kasvaa.
Vasenpuoli taas kuvaa maalaisliiton metsäpolitiikkaa.
Ja Maalaisliiton metsäpolitiikka on: Metsien uudistuskustannukset pitää maksaa yhteiskunnan kassasta ja omistajalle hehtaarikohtainen uudistamispalkkio ? ? ?
Hyvä, että jollain on noin hyvin asiat.
Itsellä nyt tällä vuosikymmenellä on tullut uudistettavaa ja muokattavaa parisen kymmentä hetaaria, mutta mitään tukia en ole saanut eikä ole kyllä pakotettu ottamaankaan.