Kuinka näille ensivuoden kasvuille käy? Onko tässä joku tauti, joka tällälailla turvottaa, vai kärkkyykö puu vain etumatkaa ensikesän kasvuun? Lammasrasvaa levitellessä näitä on tullut useampikin vastaan.
Kuinka näille ensivuoden kasvuille käy? Onko tässä joku tauti, joka tällälailla turvottaa, vai kärkkyykö puu vain etumatkaa ensikesän kasvuun? Lammasrasvaa levitellessä näitä on tullut useampikin vastaan.
Ompa makoisa mänty hirvensuuhun kasvamassa.
Suosittelen kaatamaan pois ja istuttamaan kuusta
Näin säästyy lampaat ja lammasrasvat, kun ei tarvitse hirviä torjua
Olen suosinut sekaistutusta tietenkin maaperän mukaan. Kaikilla puulajeilla näkyy olevan omat vaivansa, ei kuusikaan ole mikään autuaaksi tekevä. Kesän 2013 halla niisti kuusista latvat ja niillä kesti vuosia korjata vahinko, jonka aikana koivut ja männyt venähtivät metrilllä karkuun.
Lämpimän kesän tulos männyn ”lammaskasvua”.
Vielä ei näy tuossa silmuja, mutta jos ehtivät valmistua, niin jatkavat kasvua niistä ensi kesänä. Kolmekymmentä latvaa siinä sitten kilpailee päärangan paikasta. Jos on ollut tuo tilanne viime viikolla, niin nuo toiset vuosikasvut kuolevat pois.
Minulla ainakin puolet yhden kohteen noin metrin mitaisista männyn taimista on vähän tuolla mallilla ja pitemmälläkin.
Aiemmin mitä on ollut nuo toiset vuosikasvut ovat kyllä kuolleet seuraavana kasvukesänä, mutta nyt näyttäisi olevan jo valmiita silmujakin, joten vuosikasvu voi ehtiä puutua ja silmut valmistua.
Saapa nähdä. Ainakin paljon on töitä tiedossa ensi keväänä poistaa ylimääräiset latvakasvut ja jättää 4..5 kasvamaan.
Jos tuon toisen vuosikiehkuran latva kasvaisi yli 20 senttiä, niin ei olisi ongelmaa, mutta kun se jää alle 10cm ja yleensä sivusilmu on se, joka lähtee kasvuun, niin pensastuminenhan siitä seuraa.
Tuossa voisi olla jalostuksen paikkakin.
Risteyttää niitä puita, jotka kasvavat onnistuneesti kaksi vuosikertaa kesässä, josko löytyisi klooni, joka kasvaisi sitten kesässä pituutta esim. 50cm+25cm.
Kontortamännyllä on jo valmiina se tuplakasvun geeni. Siirrettäisiinkö se geeni metsämäntyyn vaiko yritys risteyttää nuo kaksi lajia? Risteytyksen haittapuolena saattaa olla huono sahapuun laatu.
Ei tule kontortaa ainakaan minun taimikoihin. Valitettavasti minulla on kontortaa useampi hehtaari. Ehken 50 hyvää runkoa hehtaarilla. Loput haaroperiä ja tykyn katkomia. Juuristokin näkyy kotimaisia puita heikompi. Viimetalven lumi rojautteli niitä pötkölleen ihan järjestyksessa istutussarka kerrallaan.
Serkun 2-3 tukin lehtikuusimetsikkö rutistui myös lumien alla aika paskaksi.