Kommentit (10)

  1. Kaunis metsä johon ei tuollaisilla toimilla pitäisi olla mitään asiaa! Muutama vuosi ja päätehakkuu.

  2. Mäntyjen latvusten perusteella harvennus ei ole ollut ainakaan kovin paljon myöhässä. Tässä näyttäsi harvennus tehdyn ennen sen toisen kuvan eh-kohdetta, jossa pöllit on vielä levällään (?)
    Olisiko niin että maapohjat on vähän erilaiset ja siksi tällä kohteella on lisäksi kasvanut myös kuusta. Joka tapauksessa; ei ole mennyt metsä pilalle.

  3. Kallista puuta yritetään tuottaa. Oikealla käsittelyllä olisi jo kolme kertaa enemmän puuta.

  4. Kuvan puusto ei ole tiheydeltään enää suositusten rajoissa. Lakiraja on hyvin lähellä. Vieressä rajan takana kasvaa täystiheä männikkö ennätystahtiin ja vauhti kiihtyy , kun harvennettiin.

  5. Hyppää kuuseen lakirajoinesi! Kyllä tuo on aivan normaalia kasvatusmetsää josta saa nopeammin tiliä kuin siitä riukumänniköstä!

  6. On kasvatusmetsää,jossa on päästy yhdellä harvennuksella lähes omenapuu asentoon. Ei siksi,että olisi otettu liikaa puuta ,vaan siksi,että kelvollista kasvatettava oli alkuvaiheen riittämättömien hoitotoimenpiteiden vuoksi niukasti.

  7. Nykyisessä hirvimaailmassamme on erittäin hyvä saavutus päästä edes jonkinlaisen metsän asentoon. Tuo ei lainkaan hullummasta päästä ole kuvassasi. Alkuvaiheen toimista harvemmin moton puikoissa tiedetään yhtikäs mitään!

  8. Kuvat vitelikko ja tuunattu vitelikko on otettu tämän kuvan palstan molemmin puolin samalta tilalta . Tyyli käy selväksi. Vähän myöhässä on oltu. Ja vielä Jessellekin kertauksena ,että palsta ,jolta hakkasin lopulta 100m3 /ha tavaraa ,rajoittuu kaikkiin kolmeen kuvioon. Kummasti hirvet ovat sen kiertäneet.

  9. Hyvin siemennetty männikkö kestää verotusta hiukan enemmän joten tuo että ykspuinen metsän alku pääsee jollain kunnolla ensiharvennukseen on lähinnä taajan alkuvaiheen etua, ei minkään muun.

  10. Itse kyllä kasvattaisin vielä aika pitkäänkin ennen päätehakkuuta. Itse en myöskään paljon harventelisi enää vaan loppuun saakka noilla ja sitten uusinta. Hieno sekametsä. Tuollaisiin puulajisuhteisiin sitä varmaan nykyään pyritään.

Metsänhoito Metsänhoito