Kommentit (11)

 1. Aivan varmasti noin tiheässä ja peitteisessä paikassa.

 2. Näin se menee. Silti aluspuiden olemassaolo voi heikentää ylispuiden hintaa.

 3. Mitä hakkuusta oli tarkkaan ottaen sovittu?

 4. Tuommonen ei onnistu kunnolla kuin
  manutyönä. Tai sitten hyvin varovasti sopivasti koneella esim. kuvan peltoaukon(?) puolelta urkkimalla sen minkä yltää. Ennakkoraivaus kuitenkin pitäis olla tehtynä näkemäraivauksena etukäteen.

 5. Rujon näköinen korjuunjäkli siitä kyllä jää, ” mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan”. Ajoura verkostosta syntyy yleensä hieman enemmän kun ura seurailee sopivia aukkopaikkoja, uralle ja puutavaralle.

  Hyvää näillä ravinteikkailla mailla on, että aika korjaa hakkuun aikaista jälkeä. Esimerkiksi 5m:n ajoura menettää vain n. 2,5 m uranvaikutustaan reunapuiden oksiston ja juuriston ansiosta.

 6. Kun ylispuuta on paljon ja kookasta ja jos alispuu ”iäkästä”, laatuheikkoista yms.,olisiko viisainta kasvattaa kaikki tappiinsa.Sitten katkaisuhoito ja aloitus alusta.
  Tuhoutuneesta ja hyvin epätasaisesta taimikostakaan haasteet kun ei lopu siihen.

 7. Tuli mieleen , että onko tuossa ollut tarkotus tehdä jk:n hakkuu pienaukkoineen ? Parempi lopputulos jäävän metsän kannalta olisi ollut siinä tapauksessa jättää osa latvuksiltaan kelvoillisia mäntyjä pystyyn. Pääosin pienempiä lisävaltapuita ja joku suurempikin sekaan. Myöhänen th lienee kuitenkin parasta joka tapuksessa vielä tehdä, jos aikoo kunnollisen kasvatusmetsän saadaa noista eväistä aikaan.

 8. Minusta tuo näyttää ennemminkin avohakkuulta, jossa yritetään säästää alle tullut melko suurikokoinen kuusikko. Ennustehan ei ole tällöin hyvä noin visuaalisesti, mutta luonto korjaa.

 9. Juu ei tuo miltään ylispuiden poistolta vaikuta, vaan päätehakkuulta alikasvos säästäen.

 10. Lähtötilanteen kun tietää niin ei voi muuta odottaakaan. Vaikeahan nuo on motolla korjata särkemättä alikasvustoa.

 11. Siemenpuun poisto 10 vuotta myöhässä. Yleensä siemenpuun ihan lähiympäristö ei edes taimetu.
  Tietenkin tulee jälkiä kun taimikossa ajetaan koneella, lentää ei moto ja ajokone vielä osaa.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat