Tässä juttusarjassa esitellään asioita ja taitoja, jotka helpottavat metsäsi hoitamista riippumatta siitä, mitä metsältäsi haluat. Yksi tärkeimmistä on tieto.
Alkusyksy on opintojen aloittamisen aikaa. Metsänomistajille on tarjolla sekä kevyttä että raskasta koulutusta. Omatoimiselle opiskelijalle verkon anti on runsas ja olo on kuin lapsella karkkikaupassa.
Minulta kysyttiin, muuttuiko metsäsuhteeni lapsen saamisen myötä. Kyllä se muuttui, mutta on se muuttunut monta muutakin kertaa. Olisikin mukava kuulla miten sinun metsäsuhteesi on muuttunut?
Metsänomistajuuden kuherruskuukaudet taitavat olla takana päin. Liekö talvisota opettanut meille suomalaisille asenteen, että yhtään rajaviivaa ei noin vain Suomen kartalla siirrellä.
Menin paikan päälle Lapin Metsätalouspäiville uteliaana ja varmana siitä, että näiden päivien jälkeen olen taas paljon viisaampi metsäasioista. Mutta se olikin kuin hyppy syvään päähän heti sen jälkeen, kun on juuri ja juuri oppinut uimaan käsipohjaa.
Paljonko on hehtaari? Sitä ei kehtaa ääneen kysyä, ellei ole alle 12-vuotias. Netistähän sekin tieto löytyi kätevästi; hehtaari eli hehtoaari on 100 m x 100 m. Mutta mitä tarkoittaa hehtaari, kun se on piirretty suomalaiseen metsään?
Keväällä oli suuret aikeet. Piti suunnitella leimikkoa, tehdä luonnonmukaista hoitosuunnitelmaa, tutustua eläimiin joita metsässäni asustelee ja raivata viime kesänä kesken jäänyt taimikon raivaus. Ja mitä minä tein?