Alkuvuoden puukauppa vilkasta

Kantohinnat olivat kauttaaltaan nousussa.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat tammi-huhtikuussa yksityismetsistä 11,3 miljoonaa kuutiota puuta. Tämä oli peräti 53 prosenttia enemmän kuin vastaavan ajan kymmenen vuoden keskiarvo. Viime vuoden lukemistakin oltiin kolme prosenttia edellä.

Tukkien ostomäärä oli 4,9 miljoonaa kuutiota, prosentin enemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa. Myös pikkutukkeja on ostettu aiempaa enemmän.

Kuitupuun ostomäärä, kuusi miljoonaa kuutiota, oli neljä prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Kuusitukin kantohinta on Metsäteollisuus ry:n mukaan noussut yhdeksän prosenttia viime vuoden huhtikuusta, mäntytukin seitsemän ja koivutukin viisi prosenttia.

Kuusikuitupuun kantohinta on noussut kahdeksan prosenttia ja mänty- sekä koivukuidun kantohinta 5–6 prosenttia viime vuodesta.

Huhtikuussa mänty- ja kuusitukista maksettiin keskimäärin 59–63 euroa kuutiolta. Hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 39 ja 65 euron välillä. Koivutukin keskihinta oli 44 euroa kuutiolta ja vaihteluväli 32–49 euroa. Kuitupuiden keskikantohinta oli 16–19 euroa kuutiolta ja hinta vaihteli 12 ja 21 euron välillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa