Anaika Woodilta mojova tulos

Puunjalostusyhtiöllä viisivuotissuunnitelma tukkikilpailun kiristymisen varalta.

Anaika Wood Group -puunjalostusyhtiö teki viime vuonna liikevaihtoa 122,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa ei voi suoraan verrata aiempaan tilikauteen, joka oli poikkeuksellisesti puolen vuoden mittainen. Viimeisin aiempi täyden vuoden mittainen tilikausi on kesäkuusta 2020 kesäkuuhun 2021, jolloin liikevaihto oli 84,8 miljoonaa.

Liiketulosta Anaika kerrytti 29,2 miljoonaa euroa, jolloin liiketulosprosentiksi tuli 23. Viimeisen rivin nettotulos oli 18,8 miljoonaa.

Anaika Woodin rahoitusasema on sahayhtiöiden sarjassa huomattavan vahva, sillä omavaraisuusaste nousi 26,5 prosenttiyksiköllä 76,7 prosenttiin. Velkaa tilikauden lopussa oli 23,9 miljoonaa euroa, josta suurin osa oli lainaa omistajilta. Pankkilainaa oli 0,7 miljoonaa.

Yhtiö valmistautuu tukkikilpailun kiristymiseen

Toimitusjohtaja Markku Maukonen toteaa, että tuotteilla oli hyvä menekki ja myyntihinnat huomattavasti keskimääräistä paremmat.

”Lähivuosina kilpailu sopivasta raaka-aineesta kiristyy, joten olemme laatineet viisivuotissuunnitelman tehokkuuden parantamiseksi sekä jalostusasteen nostamiseksi. Vuoteen 2027 ulottuvan jakson investointien kokonaismäärä on yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.”

Anaika Wood valmistaa sahatavaraa, höylätavaraa ja liimapuuta, ja toimii Pohjois-Karjalassa Lieksassa ja Kiihtelysvaarassa sekä Ylä-Savossa Iisalmen Soinlahdessa ja Keski-Suomessa Toivakassa. Viime vuonna Anaika osti Varpaisjärvellä toimivan liimalevyvalmistaja Fine-Pine Oy:n.

Anaikan havutukin käyttö on noin 600 000 kuutiometriä, josta 70 prosenttia kuusta ja 30 prosenttia mäntyä.

Anaikan omistajat ovat Maukosen perhe sekä sijoitusyhtiö Canelco Capital Oy.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa