Anjalankosken muutosneuvottelut päätökseen, toinen paperikone suljetaan vuoden lopulla

Sulkemista perustellaan heikolla kysynnällä ja korkeilla tuotantokustannuksilla.

Jatkossa Stora Enson Anjalankosken tehtailla valmistetaan kirjapaperia vain yhdellä koneella. (Kuva: Stora Enso)
Jatkossa Stora Enson Anjalankosken tehtailla valmistetaan kirjapaperia vain yhdellä koneella. (Kuva: Stora Enso)

Stora Enso Anjalankosken tehtailla kirjapaperituotanto keskitetään vain yhdelle linjalle ja toinen paperikone suljetaan pysyvästi kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Yhtiö on saanut asiaa koskevat muutosneuvottelut päätökseen.

Koneen sulkeminen vähentää tehtaan vuotuista kapasiteettia 250 000 tonnia ja vähentää liikevaihtoa 100 miljoonaa euroa. Sulkeminen vaikuttaa 89 henkilöön, joista 50 irtisanotaan. Valtaosa irtisanomisista toteutetaan yhtiön mukaan eläkejärjestelyin.

”Vaikka irtisanomiset ovat valitettavia, olemme tyytyväisiä siihen, että irtisanottavien määrä on huomattavasti ennakoitua pienempi”, sanoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen tiedotteessa.

Anjalankosken tehtaan toisen koneen sulkemisesta ilmoitettiin huhtikuussa. Sulkemista perusteltiin paperin heikolla kysynnällä ja korkeilla tuotantokustannuksilla.

Stora Enso aikoo jatkossakin hyödyntää Anjalankosken tehdaskokonaisuuden synergioita kartongin ja paperin tuotannossa. Kokonaisuuteen kuuluu Inkeroisten pakkauskartonkitehdas ja Anjalan paperitehdas.

Puukauppa Puukauppa