Antti Asikaiselle jatkokausi Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtajana

Uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön kohdistuu keskenään ristiriitaisia ja osin mahdottomiakin tavoitteita, joita voidaan tutkimuksen keinoin ymmärtää ja yhteensovittaa, Asikainen toteaa.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Antti Asikainen jatkaa Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusylijohtajana seuraavat viisi vuotta. Hän on toiminut tutkimusylijohtajana vuodesta 2019.

Tutkimusylijohtajan tehtäviin kuuluvat Luken tutkimusstrategiset linjaukset ja rahoitukselliset tavoitteet. Lisäksi hän rakentaa kansainvälisesti kilpailukykyistä ja kunnianhimoista hankeportfoliota.

”Antti Asikainen on menestyksellisesti johtanut Luken tutkimusta ja on ilo jatkaa hänen kanssaan yhteistyötä Luken tutkimuksen vaikuttavuuden ja tutkimuksellisen kunnianhimon kehittämisessä. Luke on pystynyt viimeisten vuosien aikana kaksinkertaistamaan EU-rahoituksen ja nousemaan alkutuotannon tutkimuksessa keskeiselle paikalle Euroopassa”, sanoo Luken pääjohtaja Johanna Buchert tiedotteessa. Buchert toimi tutkimusylijohtajana vuosina 2015–2019.

Asikainen itse haluaa varmistaa, että Lukessa tehdään tieteellisesti vaikuttavaa tutkimusta päätöksenteon tueksi.

”Uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön kohdistuu keskenään ristiriitaisia ja osin mahdottomiakin tavoitteita, joita voidaan tutkimuksen keinoin ymmärtää ja yhteensovittaa”, Asikainen toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito