Avoin metsätieto kiinnostaa yhä enemmän, Metsäkeskuksen rajapintapalveluiden käyttö tuplaantui viime vuonna

Metsäkeskus varautuu käyttäjämäärien kasvuun uudistamalla metsä- ja luontotiedon taustajärjestelmiä tänä vuonna.

Suomen metsäkeskuksen julkaisemaa avointa metsä- ja luontotietoa hyödynnetään yhä enemmän. Viime vuonna avoimia karttapalveluita katseltiin 182 000 kertaa, mikä on kolmannes enemmän kuin vuotta aiemmin, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Rajapintapalveluiden käyttö yli kaksinkertaistui vuoteen 2020 verrattuna, avoimen metsä- ja luontotiedon paikkatietoaineistoja ladattiin lähes 60 prosenttia edellisvuotta enemmän.

”Aineistojen käyttökelpoisuus on huomattu ja niistä on selvästi tiedon käyttäjille hyötyä. Tiedoista voi esimerkiksi tarkistaa, onko metsänkäyttöilmoitus varmasti tehty ennen hakkuuta ja onko metsänhoitokohteelle haettu aiemmin kemeratukea”, sanoo metsätietoasiantuntija Juha Inkilä Metsäkeskuksesta.

Metsäkeskus on julkaissut avointa metsä- ja luontotietoa vuodesta 2018 lähtien. Aineisto tarjoaa tietoa muun muassa metsien kasvupaikoista ja puustosta, erityisen tärkeistä elinympäristöistä, vesiensuojelusta sekä metsien käytöstä

Tänä vuonna aineiston taustajärjestelmiä uudistetaan. Muutokset eivät juuri näy käyttäjille. Uudistuksella Metsäkeskus varautuu käyttäjämäärien kasvuun.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat