Bioenergia ry: Lisää omaa energiaa Suomeen

Bioenergian etujärjestö julkaisi vaalitavoitteensa.

Pitkäjänteinen energia- ja ilmastopolitiikka sekä kotimaisen energian lisäkäyttö voivat vahvistaa biotalouden ja työllisyyden kasvua sekä edistää yrittäjyyttä. Samalla on mahdollista merkittävästi vähentää ilmastopäästöjä ja pitää huolta energian huoltovarmuudesta.

Näin julistaa bioenergian etujärjestö, joka tänään julkaisi tavoitteensa vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

”Haluamme edelleen lisätä oman energiamme käyttöä seuraavalla vaalikaudella ja samalla vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja pitää huolta energian huoltovarmuudesta. Muun uusiutuvan energian kasvu ei tästä kärsi. Se ei myöskään haittaa nykyistä älykkäämmän energiajärjestelmän kehitystä”, arvioi Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka.

Yhdistys haluaa vähentää taimikoiden ja nuorten metsien harvennusrästejä. Bioenergiaan liittyvässä teknologiassa Suomen asema huippuosaamisen maana täytyy säilyttää myös tulevaisuudessa.

Kun puun käyttöä biotalouden tarpeisiin lisätään, tulee yhdistyksen mukaan huomiota kiinnittää myös luonnon monimuotoisuuteen ja esimerkiksi lahopuun määrää talousmetsissä tulee lisätä koko Suomessa.

”Energiapuun korjuussa tulee edistää uusimpien metsänhoito-suositusten mukaisia toimintatapoja. Metso-ohjelman rahoitus 2019–2023 tulee turvata siten, että vuosille 2014–2025 valtioneuvoston periaatepäätöksessä sovittuun 96 000 hehtaarin pinta-alatavoitteeseen päästään”, yhdistys linjaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut