Bioenergiahankkeille yhteistyösopimuksia kiinalaisten kanssa

Niin Kemin kuin Kemijärven biojalostamohankkeet saivat lisätukea Kiinasta.

Kiinan presidentin Xi Jinpingin Suomen-vierailun ensimmäisenä päivänä allekirjoitettiin koko joukko yrityssopimuksia kiinalaisten ja suomalaisten yritysten ja julkisten organisaatioiden välillä. Sopimuksista osa saattaa antaa lisäpotkua myös suomalaiselle biotaloudelle.

Kemijärvelle biojalostamoa puuhaava Boreal Biorefinery solmi yhteistyösopimuksen Kiinan kehityspankin ja sekä useita sopimuksia China CAMC Engineering osakeyhtiön kanssa. Samalla kiinalaisyhtiöstä tulee Boreal Biorefin osakas.

Boreal Biorefineryn perustajaosakkaat säilyttävät kuitenkin päätösvallan siihen asti, kun biotehtaan rakentaminen Kemijärvellä aloitetaan. Investointipäätös on aikomus tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.

Myös Kemiin biodieselin tuotantoa suunnitteleva kiinalaisomisteinen Sunshine Kaidi ja Kiinan kehityspankki allekirjoittivat yhteistyösopimuksen.

Yhteensä erilaisia yhteistyösopimuksia allekirjoitettiin kymmenkunta alkaen jättiläispandoista ja Helsingin Jokereista aina raskaaseen teollisuuteen asti.

”Kiinalaiset investoijat ovat viimein löytäneet Suomen. Kiinalaisille Suomen tekee mielenkiintoiseksi korkeaan osaamiseemme ja innovatiivisuusasteeseemme perustuva potentiaalimme tuotekehityskeskuksena sekä asemamme porttina Euroopan markkinoille”, totesi allekirjoitustilaisuutta isännöinyt työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa