EK:n Pakarinen: ”Investointien osalta nyt on selkeä momentum”

Metsäteollisuudessa kiinteät investoinnit nousevat EK:n mukaan tänä vuonna liki neljänneksellä.

Teollisuuden investoinnit nousevat tänä vuonna liki 10 miljardiin euroon. EK:n selvityksen mukaan kasvua viime vuoteen verrattuna kertyy 17 prosenttia: kiinteissä investoinneissa nousu on vahvempaa (21 prosenttia) kuin t&k-investoinneissa (9 prosenttia). Kasvuvauhti tosin hidastuu viime vuodesta, tuolloin kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 23 prosenttia.

”Investointien osalta nyt on selkeä momentum. Kasvun taustalla on nyt kolme tekijää: pitkään jatkunut investointilama, koronan tuoma talousshokki sekä vihreän siirtymän tuoma mahdollisuus. Kun rahoituskin on vielä investoinneille suotuisa, kasvupyrähdykselle on aineksia”, toteaa EK:n johtaja Sami Pakarinen.

Metsäteollisuus suurimpia investoijia

Tänä vuonna teollisuuden kiinteisiin investointeihin arvioidaan menevän lähes 7 miljardia euroa ja t&k-investointien 3 miljardia euroa. Jos mukaan otetaan energiateollisuuden investoinnit (3,3 miljardia euroa), nousee kiinteiden investointien arvo yli 10 miljardin euron ensimmäistä kertaa.

Toimialoittain tarkasteltuna investointien kasvu on vuosien 2021 ja 2022 aikana suurinta metsä-, elintarvike-, rakennustuote, kemian- sekä kone- ja metallituoteteollisuudessa. Metsäteollisuudessa kiinteiden investointien ennakoidaan nousevan tänä vuonna 2,1 miljardiin euroon, mikä on lähes neljänneksen enemmän kuin viime vuonna.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa