Kemeraeuroista runsas neljännes jäi viime vuonna käyttämättä, eniten tukea meni nuorten metsien hoitotöihin

Tukien käyttö väheni edellisvuodesta selvästi.

Suomen metsäkeskus maksoi viime vuonna kemeratukia yhteensä runsaat 42 miljoonaa euroa. Se on noin 8 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna. Näin suurta pudotusta tuen käytössä ei viimeisen kymmenen vuoden aikana ole nähty.

Viime vuoden kemerabudjetista käyttämättä jäi 16,5 miljoonaa euroa eli runsas neljännes koko potista.

Eniten tukea meni nuoren metsän hoitotöihin, liki 34 miljoonaa euroa, mikä on noin 6 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna. Nuorten metsien hoitoala jäi 129 000 hehtaariin, mikä on noin 27 000 hehtaaria vähemmän kuin edellisvuonna.

Metsäteiden tekemiseen meni viime vuonna vajaat 5 miljoonaa euroa, suometsien hoitoon runsaat 2 miljoonaa euroa ja terveyslannoitukseen liki 1,5 miljoonaa euroa.

Lisäksi luonnonhoitotukea maksettiin lähes 10 miljoonaa euroa. Siinä kasvua edellisvuoteen tuli runsas miljoona euroa. Hoitoala nousi 4 400 hehtaariin.

Hirvikorvauksia maksettiin 1,3 miljoonaa euroa, mikä on hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Uutena korvauksena viime vuonna tuli joutoalueiden metsitystuki, jota maksettiin 174 000 euroa. Sillä metsitettiin 121 hehtaaria.

Kommentit (1)

  1. Olisiko kemerarahoitus ehdoissa- ja rajatatapausten tulkinnassa korjattavaa, joustavampi käytäntö voisi saada uusiakin metsien hoitajia innostumaan, hyötyliikunnan ja metsänarvon kasvattamiseen ?

Metsänhoito Metsänhoito