Elokapina protestoi Kemissä ja vaatii Metsä Groupia rajoittamaan hakkuita

Ympäristöliikkeen mukaan metsäteollisuuden tulee supistaa hakkuita, kunnes 30 prosenttia metsistä on suojeltu.

Ympäristöliike Elokapina on aloittanut mielenilmauksen Metsä Groupin Kemin tehtaan rakennustyömaan liepeillä. Elokapina on tukkinut liikenneväylät tehdastyömaalle.

Elokapina vaatii Metsä Groupia ja muita metsäjättejä rajoittamaan metsähakkuita ja supistamaan puunkäyttöään, kunnes 30 prosenttia metsistä ja kaikki luonnonmetsät on suojeltu. Ympäristöliikkeen mukaan Kemiin rakennettava tehdas tulee kasvattamaan hakkuumääriä Pohjois-Suomessa ”vielä entistä kestämättömämmälle tasolle”.

Toisaalta Elokapina korostaa, ettei se halua lakkauttaa metsätaloutta Pohjois-Suomesta. Sen sijaan tavoitteena on varmistaa, että metsätalous muuttuu sellaiseksi, että se pysyy luonnon asettamien reunaehtojen sisällä.

Kommentit (1)

  1. Jos elokapinalaiset ei lopeta tuota jatkuvaa pelleilyänsä, meinaan hakata loputkin metsissäni kasvavat järeät puut ja ojittaa vähänkin kosteahkot painanteet. Lopuksi ostan niillä tienaamillani rahoilla lapista koskematonta metsää ja hakkaan/ojitan nekin. Tulen jatkamaan tätä toimintatapaa niin kauan kuin tämä elokapina jatkaa mielenilmauksiaan, haittaamalla normaali ihmisten elämää.

Luonto Luonto

Artikkelit