Elokapina protestoi metsäyhtiöiden pääkonttoreilla, kulkua pääovista estelty

Ympäristöliike vaatii teollisuutta supistamaan puunkäyttöä ja kantamaan taloudellisen vastuun aiheuttamistaan luontohaitoista.

Ympäristöliike Elokapina jatkaa mielenilmauksiaan metsäyhtiötä vastaan. Liike on järjestänyt mielenosoituksia tänään UPM:n, Metsä Groupin ja Stora Enson pääkonttoreilla Espoossa ja Helsingissä.

Mielenosoittajat ovat estäneet kulun konttoreiden pääsisäänkäynneistä. Jokaisella konttorilla on noin 20–30 mielenosoittajaa. Muutamat mielenosoittajista ovat liimautuneet kiinni sisäänkäyntien pintoihin, Elokapina kertoo tiedotteessaan.

Ympäristöliike vaatii metsäyhtiöitä rajoittamaan hakkuita ja supistamaan puunkäyttöään välittömästi, kunnes 30 prosenttia metsistä ja kaikki viimeiset luonnonmetsät Suomesta on suojeltu.

Lisäksi Elokapina katsoo, että suurten metsäyhtiöiden on kannettava taloudellinen vastuu aiheuttamistaan haitoista luonnolle, ilmastolle ja ihmisille. Yhtiöiden tulee korvata miljardiluokan kulut, joita metsien hiilinielujen romahtamisesta koituu veronmaksajille, kun valtio joutuu ostamaan korvaavia nieluyksiköitä muilta EU-mailta. Lisäksi on korvattava vahingot, joita tehometsätalous on aiheuttanut poronhoidolle Saamenmaalla vuosikymmenten ajan. Yhtiöiden on myös ryhdyttävä maksamaan luonnonhaittaveroa aiheuttamistaan luontovahingoista.

Mielenosoitus on osa Elokapinan 5.–14. lokakuuta järjestämää Luontokatokapinaa, johon kuuluu useita eri mielenilmauksia. Maanantaina liike tukki liikenneväyliä Metsä Groupin Kemin tehtaan työmaan liepeillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa