Energiapuun hinnat paranivat

Vuoden kolmannella neljänneksellä ostomäärä laski Luken mukaan reilun neljänneksen vuodentakaiseen verrattuna.

Energiapuun keskihinta nousi vuoden kolmannella neljänneksellä. Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastojen mukaan energiapuusta maksettiin pystykaupoilla keskimäärin 3,56 euroa kuutiolta, mikä on reilut 40 senttiä enemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä ja lähes euron enemmän kuin vuosi sitten. Puutavaralajeista rankapuun ja latvusmassa hinnat kohenivat, sen sijaan kokopuun ja kantojen laskivat. Hankintakaupoilla keskihinta laski ja oli vajaat 20 euroa kuutiolta.

Arvokkain energiapuulaji oli karsittu ranka: siitä maksettiin pystykaupoissa keskimäärin 4,4 euroa ja hankintakaupoissa 23,1 euroa kuutiometriltä.

Ostomäärä kuitenkin laski edelliseen neljännekseen verrattuna. Energiapuuta ostettiin yhteensä 562 000 kuutiota, mikä on yli 300 000 kuutiota vähemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä. Ostot laskivat myös vuodentakaisesta runsaalla 200 000 kuutiolla.

Eniten hankittiin latvusmassaa – 263 000 kuutiota – laskua edelliseen neljännekseen verrattuna kertyi liki 200 000 kuutiota. Toiseksi eniten ostettiin rankapuuta, 242 000 kuutiota, reilut 100 000 kuutiota vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Luke muistuttaa, että tilaston tiedonkeruun laajuus vaihtelee. Tämä vaikeuttaa ostomäärien vertailua. Tilastoidut hinnat eivät sisällä valtion tukia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa