Energiapuun kauppa laskussa, samoin hinnat

Alkuvuonna energiapuun kauppoja kirjattiin kolmannes viime vuotta vähemmän.

Energiapuun kauppamäärä pieneni tammi­-kesäkuussa viime vuoteen verrattuna 31 prosenttia. Määrä jäi myös kolmen edellisen vuoden keskiarvosta seitsemän prosenttia, kertoo Luonnonvarakeskus.

Energiapuun kaupasta oli vuoden toisella neljänneksellä eli huhti-kesäkuussa karsittua rankaa puolet. Siitä maksettiin pystykaupoissa keskimäärin 6,1 euroa kuutiometriltä.

Hinta oli reaalisesti eli inflaatio huomioiden 21 prosenttia matalampi kuin edellisellä vuosineljänneksellä, mutta koko viime vuoden keskihinta ylittyi 11 prosentilla.

Latvusmassan osuus energiapuun kaupasta oli melkein puolet. Siitä maksettiin pystykaupoissa keskimäärin 5,8 euroa kuutiometriltä. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna yksikköhinta nousi reaalisesti 16 prosenttia ja koko viime vuoteen verrattuna 18 prosenttia.

Energiapuun kauppoja kirjautui vuoden toisella neljänneksellä tilastoon yhteensä miljoona kuutiometriä. Se oli lähes 40 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisen kolmen vuoden aikana keskimäärin.

Tammi–kesäkuun aikana tilastoitiin energiapuun kauppaa 1,7 miljoonaa kuutiometriä. Se oli 31 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisen kolmen vuoden aikana keskimäärin.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Venäjältä tuotu haketta urakalla? Kumma jos ei hinnat nouse syksyn mittaan.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat