Etelä-Karjala ja Pirkanmaa ensimmäiset Hinku-maakunnat

Maakunnat sitoutuvat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Etelä-Karjala ja Pirkanmaa ovat saaneet ensimmäisinä Hinku-maakunnan aseman, eli ne sitoutuvat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

”Uskomme, että vilkkaan Suomi-Venäjä-rajaliikenteen ja maailman suurimman metsäteollisuuskeskittymän myötä hyvät ideat leviävät täältä myös laajemmalle. Näin voimme olla kokoamme suurempi ilmastovaikuttaja, ja siksi haluamme olla Hinku-verkostossa mukana”, sanoo Etelä-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra.

Etelä-Karjalan kunnista Hinku-verkostoon kuuluvat Imatra, Lappeenranta, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti. Etelä-Karjalan Hinku-kuntien asukasmäärä on 88 prosenttia maakunnan kokonaisasukasmäärästä.

Pirkanmaan kunnista verkostoon kuuluvat Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti sekä Ylöjärvi. Pirkanmaan Hinku-kuntien asukasmäärä on 87 prosenttia maakunnan kokonaisasukasmäärästä.

”Hinku-maakunnan status viestii kansainvälisestekin alueen vahvasta sitoutuneisuudesta ilmastomuutoksen hillintään. Se tarjoaa maakunnan eri toimijoille uusia mahdollisuuksia tehdä alueellisia ratkaisuja, mistä hyötyy koko Suomi – ja tietenkin ilmasto”, sanoo Hinku-verkoston valtakunnallinen vetäjä, professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat